10 fobier du burde ha

Enkelte fobier kan være grusomme å leve med. Andre er bare et tegn på at du har vett i skallen.

Publisert Oppdatert

De fleste av oss har fobier, og lever greit med dem. For enkelte har likevel fobiene ført til at de sliter med daglige gjøremål. Det er ikke noe å tulle med. Det som derimot er noe å tulle med, er fobier som bare viser at du har sunn fornuft. Derfor er det på tide å søke hjelp om du ikke lider av noen av disse:


10: Geracofobi (Frykt for å bli gammel)
For hvert minutt som går, for hver eneste lille ubetydelige ting vi fyller livene våre med, er vi et lite skritt nærmere alderdom og død. Skremmende? Absolutt!


9: Dentofobi (Frykt for å gå til tannlegen)
Hvis du ikke blir livredd ved tanken på at et vilt fremmed menneske stikker torturinstrumenter inn i munnen din: Søk hjelp!


8: Coulrofobi (Frykt for klovner)
 

En helt reell fobi. (Vi googlet først "Scary Clown" men det viste seg at en helt vanlig Bozo the Clown var MER ENN NOK!)
En helt reell fobi. (Vi googlet først "Scary Clown" men det viste seg at en helt vanlig Bozo the Clown var MER ENN NOK!)


7: Chorofobi
(Frykt for dans)
Noen vil kalle superlim i leddene ved synet av et dansegulv for en lidelse. Vi kaller det en god grunn for å gå på pub i stedet.


6: Cryofobi (Frykt for frost og ekstrem kulde)
De fleste av oss hadde forfedre som var livredde for vær og elementer. Det er antakelig en av hovedgrunnene til at de rakk å få etterkommere.


5: Nucleomitufobi (Frykt for atomvåpen)
Dette er ikke bare en sunn fobi, det er en sykdom flere burde hatt! Tenk om man kunne smittet diverse statsledere med Nucleomitufobi?


4: Rhabdopfobi (Frykt for å bli slått helseløs med stump gjenstand)
Hvordan kan man ikke være redd for dette?!


3: Papafobi (Frykt for paven)
Det spiller ingen rolle om du gjør det av redsel eller fornuft: Det er lurt å styre unna gamle, megalomane svovelpredikanter.


2: Cholerofobi (Frykt for kolera)
Denne lidelsen kan hjelpe deg til ikke å drikke sølevann i Sørøst-Asia, det er kanskje ikke så dumt?


1: Mertofobi (Frykt for poesi)
Kom du deg gjennom 12 år med diktanalyse uten en varig forkrøplet sjel? Da hadde du bedre norsklærere enn de fleste av oss....


PS: Alle disse fobiene er reelle, og er funnet på fobier.net.

Hva med en kombinasjon av nr 8 og 5? Velbekomme.
Hva med en kombinasjon av nr 8 og 5? Velbekomme.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning