oppussing er sommeridrett, dessverre...

1 god grunn til ikke å pusse opp

Publisert Oppdatert

Nordmenn elsker å pusse opp og fornye hjemmene sine. Faktisk bruker hver nordmann årlig over 20 000 kroner på det som på fagspråk kalles oppussing, hvilket gjør oss til soleklare verdensmestere i dette tvilsomme virket. Hva som gjør oppussing attraktivt aner vi ikke, men vi vet hva som gjør oppussingsplaner til en veldig dårlig ide: Det må foregå om sommeren.

Fordi:
Grunnene til at oppussing må foregå om sommeren er mange: Du må kunne lufte ut slik at ikke hele huset ditt lukter maling i 8 måneder, du må kunne oppholde deg utendørs siden hjemmet ditt ikke er beboelig, og du må bruke sommerferien din siden oppussing alltid er et tidkrevende prosjekt.

Så tenk deg da:
Sole steiker så det bobler i asfalten, måkene skriker bedagelig mens de slåss om forrige ukes ostegrill og bare tanken på en kald øl får deg til å sikle. Men vent, ikke denne sommeren. Du står nemlig til knærne i forrige huseiers spygrønne tapet, og sliter med den umulige oppgaven det er å få 2,3 ganger 9 meter tapet til å legge seg foldefritt oppå et lag med tapetklister. Dette toppes med en mindre høflig påminnelse fra din bedre halvdel om at du må bli ferdig NÅ, for i morgen tidlig kommer elektrikeren dere har ventet i seks uker på. Når du i tillegg tenker på hva dette kommer til å koste deg, er det bare å kaste malerkosten og stikke på stranda.

Damned if you do...
For hvem vil vel egentlig ankomme jobben like blek som man forlot den (etter å ha tilbrakt sommeren pendlende mellom Byggmakker og en halvferdig kjellerstue), skamklipt etter å ha fått håret fullt av tapetklister, og skilsmisse i første fase etter den noe stygge krangelen om bruk av vater før flislegging?
Når du i stedet kunne ha ankommet jobben like blek som du forlot den (ettersom det har regna hele sommeren), skamklipt etter å ha rødvinstupt i et Sankthansbål, og skilsmisse i første fase etter den stygge krangelen om hvem det var som egentlig bestilte turen til en forblåst byggeplass i Syden.

Så uansett hva man velger å bruke sommeren til: Det er bare å glede seg til august....

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning