Wimp-oppdatering med Spotify-import

Nå kan du importere spillelister fra Spotify til Wimp

En ny funksjon fra Wimp skal gjøre det lettere å flytte fra Spotify til Wimp.

IMPORT: Fra og med i dag kan du importere spillelister fra Spotify til Wimp.
IMPORT: Fra og med i dag kan du importere spillelister fra Spotify til Wimp. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Nye sjangerlister

I dag lanseres også nye sjangersider på Wimp, som skal gjøre det lettere for brukerne og finne fram i det enorme nettbaserte musikkbiblioteket.

På sjangersidene finnes både redaksjonelle tekster, aktuelle album, artister og spillelister laget av Wimp-redaksjonen.

I dag oppdateres musikktjenesten Wimp med en ny funksjon som lar deg importere spillelister fra hovedkonkurrenten, svenske Spotify.

- Import av spillelister er den funksjonen som har vært mest etterspurt av våre brukere, sier informasjonssjef Kristin Castillo Eldnes til HjemmePC.

Wimp og Spotify er musikktjenester som kan brukes på en PC, en mobil eller spesielle avspillere som Logitech Squeezebox.

Også eksport

Samtidig med at det åpnes for import av spillelister, lanserer Wimp også en funksjon for eksport av spillelister.

- Vi oppfordrer bransjen til å bruke åpne standarder slik at vi sammen kan videreutvikle fullstendig import- og eksportfunksjonalitet og slik stimulere til økt musikkbruk, Per Einar Dybvik, sjef for WiMP.

Den nye import- og eksportfunksjonen av spillelister lanseres som en betaversjon. Det betyr at tjenesten nødvendigvis ikke er feilfri eller at den har alle funksjoner på plass. I betaversjonen vil det være mulig å importere spillelister fra Spotify og eksportere spillelister til et RSS eller XSPF-format.

Wimp skriver i en pressemelding at de ser på muligheten for å importere fra andre musikktjenester som iTunes og Winamp, men at mangelen på vedtatte bransjestandarder så langt ikke har lagt til rette for en slik deling.

- I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Per Einar Dybvik.

700.000 får WiMP

Ifølge Norstat har allerede nesten halvparten av alle nordmenn tilgang til en streamingtjeneste for musikk i dag.

Spotify er den største aktøren og alt i fjor høst kunne VG melde om at Spotify hadde over en million brukere i Norge. Majoriteten av disse antas å bruke Spotifys gratistilbud.

Tidligere i år inngikk Wimp en avtale med Canal Digital om tilbud om å tilby Wimp inkludert i abonnementet uten ekstra kostnad for kundene. Tilbudet inkluderer fri bruk av Wimp på PC eller Mac, men om du vil ha Wimp på mobilen, må du oppgradere til et betalt abonnement.

Spotify har tre abonnementstilbud på sin tjeneste; et gratistilbud med annonser, et reklamefritt abonnement med noen begrensninger til 49 kroner per måned og et abonnement med alle rettigheter til 99 kroner per måned.

Wimp tilbyr en måned gratis, deretter må du betale 99 kroner per måned.

Les også:

iPhone 5 bør være bra for å konkurrere mot denne mobilen

Test: Reisemus med bøy

Disse appene bør du har til din Android-mobil

SJANGER: Nye sjangersider på Wimp skal bidra til at brukerne lettere oppdager ny musikk.
SJANGER: Nye sjangersider på Wimp skal bidra til at brukerne lettere oppdager ny musikk. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning