Superyacht

Verdens største superyacht

Men det varer kanskje ikke lenge.

Publisert Oppdatert
GIGAYACHT: Yachtmegleren 4Yacht har varslet to gigayachter som ennå ikke er realiserte. Illustrasjon: 4Yacht
GIGAYACHT: Yachtmegleren 4Yacht har varslet to gigayachter som ennå ikke er realiserte. Illustrasjon: 4Yacht

I 2013 ble den 180 meter lange superyachten "Azzam" sjøsatt utenfor det tyske verftet Lürssen. Båten skal tilhøre Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nayan, president i De Forente Arabiske Emirater og emiren av Abu Dhabi. Målt i lengde er "Azzam" verdens største, nesten 17 meter lengre enn den 163,5 meter lange "Eclipse", som tilhører Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

Men i 2014 opplyste den Florida-baserte yachtmegeler 4Yacht at de jaktet på et verft som kunne bygge den 222 meter lange superyachten "Triple Deuce" til en estimert prislapp på 1,2 milliarder dollar. Medier som Boat International har imidlertid satt et spørsmålstegn ved realismen i "Triple Deuce", som ifølge 4Yacht skal være ferdigstilt i 2018. Noe verft ser ennå ikke ut til å være bekreftet.

Kan bli 225 meter lang

Tidligere i år lanserte selvsamme 4Yacht også prosjektet "Double Century", en 200 meter lang gigayacht med potensial til å forlenges til hele 225 meter. "Double Century" skal ha hele ni dekk og rage 27 meter over havflaten. Den skal ha plass til 50 passasjerer som pleies i luksuriøse omgivelser av et mannskap på 100. VIP-kabinene skal alle ligge på dekk syv. På dekk fire er det planlagt en teatersal med plass til 126 personer.

Plass til båt og helikoptre

For øvrig skal "Double Century" ha diskotek, kino, flere store svømmebassenger og spa-avdelinger, treningssal med sauna, bibliotek med hage, cafeer inspirert av New York og Monte Carlo, en stor beach club og et solid utvalg av leketøy som inkluderer raske tendere, vannscootere og dykkerutstyr. "Double Century" har også hangar, landingsplass for to EC135-helikoptere, plass til fire biler og en ubåt.

To dieselmotorer som produserer over 10 000 hk hver og en gassturbin-generator på 25 000 hk skal gi en toppfart på 20 knop.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning