Test av spylevæske 2017

Den nest billigste spylevæsken er best

Vi kjørte 500 mil for å finne den beste spylervæsken.

GRUNDIG TESTET: Vi fikk tre drosjesjåfører fra Oslo Taxi til å kjøre nesten 500 mil - slik at vi kunne finne den beste spylervæsken. De tre er Alf Grongstad, Straso Tomulevski og Morten Helgestad.  FOTO: Øivind Lie
GRUNDIG TESTET: Vi fikk tre drosjesjåfører fra Oslo Taxi til å kjøre nesten 500 mil - slik at vi kunne finne den beste spylervæsken. De tre er Alf Grongstad, Straso Tomulevski og Morten Helgestad. FOTO: Øivind Lie Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Om testen:

Testen er gjennomført av tre drosjesjåfører hos Oslo Taxi: Alf Grongstad, Straso Tomulevski og Morten Helgestad. Grongstad og Tomulevski kjører stasjonsvogn, Helgestad kjører minibuss.

 

Alle produktene er testet blindt. Spylervæsken er fylt på i små porsjoner, brukt helt opp og erstattet med ny. Alle er testet med tilnærmet lik mengde og likt antall drag med viskeren.

Produktene er testet i en periode på 14 dager under alle værtyper, på ulike veityper, og med temperaturer fra -8 til pluss 5. Sjåførene har til sammen kjørt en distanse på 480 mil under testen.

To av bilene har testet seg igjennom alle spylervæskene en gang, den tredje har gjort to gjennomføringer.

Vi har testet spylervæske. Denne testen har vi overlatt til ekspertisen: drosjesjåførene. De har til sammen kjørt nesten 500 mil der de har vurdert 9 ulike typer spylervæsker

Utvalget er de typene du får kjøpt på bensinstasjoner, spesialbutikker og i dagligvare.

Hvor godt vasker de?

Vi har vurdert spylervæsken ut i fra ett kriterium: Hvor effektivt de vasker ruta under ulike forhold.

Klarer spylervæsken å løse opp den gjenstridige skitten som legger seg på ruta? Legger den igjen film?

Særlig det siste var et problem på noen av spylervæskene. Skitten ble borte, men det ble liggende igjen en film på ruta som krevde noen ekstra drag for å få bort.

Vi har ikke testet frysepunkt, men sjekket om spylervæsken lager isfilm på ruta under kalde forhold, forutsatt at vi har holdt oss innenfor temperaturområdet produsenten har oppgitt.

Resultatet

VI hadde ikke forventet å finne de store forskjellene i denne testen, noe som viste seg å være riktig. De fleste spylervæskene fungerer bra, panelet er først og fremst enige om den beste og den dårligste, ellers spriker vurderingene noe.

Det gjør også at karakterspennet kun strekker seg fra 3 til 5 poeng. Da koker det for ned til pris, hos de som fikk karakteren 5 varierer prisen fra 7 til 17 kroner. Den billigste er i tillegg den alle sjåførene var enige om var best: Spylervæsken fra Europris. Den ble også vurdert som drøy i bruk. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning