Telemark KanalCamping

Campingplassen som satser på bobil

Telemark Kanalcamping satser mest på bobiler, men har et tilbud til alle.

Pluss ikon
<b>BOBILSATSING:</b> Telemark Kanalcamping henvender seg til alle grupper av campere, men satser mest på bobilsegmentet.
BOBILSATSING: Telemark Kanalcamping henvender seg til alle grupper av campere, men satser mest på bobilsegmentet.
Sist oppdatert

Erling Skoe viser oss rundt på en campingplass dominert av bobiler. Her står de på rekke og rad, men måten plassene er laget på, med en betydelig grønn flekk til hver enhet, gjør at det virker luftig på Telemark Kanalcamping.

ERLING SKOE: Eier og daglig leder.
ERLING SKOE: Eier og daglig leder.

Satser mest på bobiler

– Bobilfolk ser nok på oss som en bobilcamping, men faktum er at vi har fått en god del gjester med campingvogn i det siste. Men det er bobilsegmentet vi satser mest på, ikke minst fordi vi har sett salget skyte i været de senere år, forklarer Skoe.

Nesten samtlige plasser har strøm, vann og avløp. Her kan man altså slå leir ganske så lenge, og utnytte alle tilbudene som finnes i sykkelavstand. Enkelte gjør det. Men mange ser nok også på denne campingplassen som en transittcamping, forteller Skoe.

Egne aktivitetskart

– Det er en utfordring for oss å kommunisere til gjestene at det er masse å foreta seg i regionen. Derfor har vi nå laget egne kart med oversikt over toppturer og sykkelturer – avstand til campingplassen, lengden på turene og antatt tidsforbruk. Vi har også utleie av kano og kajakk, og ønsker å fremstå som en campingplass også for den som vil ha en aktiv fritid.

<b>ALT PÅ PLASS:</b> Nesten alle oppstillingsplasser har strøm, vann og avløp.
ALT PÅ PLASS: Nesten alle oppstillingsplasser har strøm, vann og avløp.

1000 campingplasser i Norge

Han glemmer for øvrig ikke andre typer campende.

– Vi har også etablert elleve fastplasser for villavogner, fordi disse representerer en trygg og væruavhengig inntekt. Og det finnes et eget område for telt.

I dag finnes det drøye 1000 campingplasser i Norge. De er høyst ulike, og har forskjellige fysiske forutsetninger for hvilke tilbud de kan gi, eller for å si det slik – hvilken type campingplass de skal være.

<b>PLASS TIL ALLE:</b> Kanalcampingen har også 15–17 teltplasser, flott plassert ved vannkanten.
PLASS TIL ALLE: Kanalcampingen har også 15–17 teltplasser, flott plassert ved vannkanten.

– Og godt er det. På denne måten utfyller vi hverandre. Det ville vært kjedelig om alle var like. Telemark Kanalcamping, for eksempel, er nok en campingplass for en litt eldre garde, hvorav de fleste har bobiler. Campingplasser nærmere Bø, som har sitt Sommarland, er nok mer orienterte mot barne­familier, sier Skoe.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn Bobil nr 01 2019

Denne saken ble første gang publisert 01/04 2019, og sist oppdatert 16/09 2019.

Les også