Sunseeker Hawk 38

Den vekker garantert oppmerksomhet i havna

Har en toppfart over 60 knop.

<b>SUNSEEKER:</b> Sunseeker har lansert en oppsiktsvekkende fartsbåt. Med god hjelp av racinglegende Fabio Buzzi.
SUNSEEKER: Sunseeker har lansert en oppsiktsvekkende fartsbåt. Med god hjelp av racinglegende Fabio Buzzi. Foto: Sunseeker
Sist oppdatert

Hvis du synes alt under 60 knop og 35 fot er trege greier for puslete båtførere, kan muligens Sunseeker Hawk 38 få deg til å lette på øyelokkene.

Og da snakker vi ikke bare om fart og sjøegenskaper, men selvsagt også om et design vi i alle fall ikke vil beskrive som diskret. Gli inn på havna i Kragerø eller Lillesand en julidag og millionærstempelet er klasket i panna for evig.

<b>RASK:</b> To Mercury Verado 400R sørger for 62 knop toppfart
RASK: To Mercury Verado 400R sørger for 62 knop toppfart Foto: Sunseeker

Ekspertobservatørene blant våre lesere har sikkert gjettet det allerede. Utseendet er en ting, men arrangementet på de åtte sitteplassene i fartsretningen gir et sikkert spor: Sunseeker Hawk 38 er i første rekke tenkt som transportbåt – eller tender – for store yachter.

LES OGSÅ: Vi har prøvekjørt nye Mazda CX-5

Sunseeker selv kaller det en «ultimate superyacht chase boat» og legger til at ytelsene sørger for at du er førstemann på den beste strandrestauranten eller badeplassen. Hvis noen gir meg skipperansvaret som sommerjobb, er jeg klar på kort varsel.

<b>SKROG:</b> Steppet skrog og oppblåsbare pongtonger sørger for gode sjøegenskaper
SKROG: Steppet skrog og oppblåsbare pongtonger sørger for gode sjøegenskaper Foto: Sunseeker

Det er også ganske sikkert at Sunseeker ikke farer med tøys og fanteri når de bygger en av sine klassiske fartsbåter. To Mercury Verado 400R er et godt valg på hekken, og med seg på konstruksjonslaget har de Fabio Buzzi.

LES OGSÅ: Fem gode og rimelige familiebåter

Ringer navnet en bjelle? Prøv med 44 fartsrekorder og 55 verdensmesterskap på båtfronten.

Denne saken ble første gang publisert 13/04 2019, og sist oppdatert 12/04 2019.

Les også