ford Hennessey velociraptor 6x6

600 hester og 6 hjul

Denne pickup-en gjør garantert vei i vellinga.

6x6: VelociRaptor 6x6 er basert på Ford F-150 Raptor. Foto: Hennessey Performance
6x6: VelociRaptor 6x6 er basert på Ford F-150 Raptor. Foto: Hennessey Performance
Publisert Oppdatert

Dersom du liker pickup-er generelt og digre amerikanske varianter spesielt, så bare innrøm at du har litt lyst på denne sekshjulingen fra Hennessey Performance.

- Vår VelociRaptor 6X6 er ren aggresjon på hjul - alle seks av dem, sier John Hennessey, grunnlegger og administrerende direktør i Hennessey Performance.

Navnet VelociRaptor stammer fra en ganske beryktet dinosaur med samme navn.

Bilen er basert på den nye Raptor-versjonen av Ford F-150 som originalt er utstyrt med en 3,5-liters V6 Ecoboost-motor som produserer 450 hk. Men takket være blant annet større turboer, yter VelociRaptor 6X6 mer enn 600 hk, ifølge Hennessey. Den gigantiske pickup-en koster 349 000 doller (rundt tre millioner kroner), og det inkluderer trekk på alle seks hjulene, bakakslinger med sperrer, oppgradert understell, 20-tommers felger med Toyo-terrengdekk, spesiallagde VelociRaptor-støtfangere, veltebøyle og LED-lysskinner. For ytterligere 22 000 dollar får du også Brembo-bremser med seksstemplede kalipere.

- Vi skal bygge bare 50 stykker, noe som gjør bilen ikke bare til et av de mest aggressive og unike kjøretøyene på markedet, men også en av de mest eksklusive, skryter Hennessey.

I tillegg til Hennessey-oppgraderingen kommer F-150 Raptor standard med 10-trinns automatgir og et Terrain Management-system med mange forskjellige kjøreprogrammer, som Weather-modus for regn, snø eller is, Mud/Sand-modus for kjøring i gjørme, sand og terreng, Rock-modus for lavserie og krabbekjøring i tøft terreng og endelig Baja-modus for rask kjøring i ørken.

Den ganske vanvittige bilen ble visst frem på den årlige SEMA-messen i Las Vegas i begynnelsen av november (se bildegalleriet over). Der viste blant annet Ford frem en F-250 4x4 Super Duty XLT-pickup med 6,7-liters V8-diesel og 42-tommers dekk.

Chevrolet stilte blant annet med en Colorado ZR2 med 35-tommers BF Goodrich KM2 Mud-Terrain-dekk, samt en Silverado 3500 HD med en 6,6-liters turbodiesel som produserer et dreiemoment på 1230 Nm.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning