Oslo Motor Show

Den vakte enorm oppsikt i 1972

Finnes kun i to eksemplarer. Nå er den i Norge.

Publisert Oppdatert

Oslo Motor Show har åpnet dørene på Lillestrøm og kan skilte med en rekke sjeldne godbiter, som BMW Turbo fra 1972. Med sin særegne lave profil, måkedører, futuristiske cockpit og spesielle lakk, er dette en bil som vakte oppsikt tidlig på 70-tallet. Oppsiktsvekkende er den i høyeste grad fortsatt.

BMW Turbo ble presentert for første gang i forbindelse med OL i München i 1972. Den skulle være en plattform for fremtidig design og teknologi. Kun to prototyper ble produsert, begge med en 200 hk bensinmotor med turbo. Det var BMWs designsjef Paul Bracq som utformet den legendariske sportsbilen.

Det vises frem mange godbiter fra eldre tider på Oslo Motor Show, blant annet mye amcar. Dersom du liker tuning, er det plenty av ekstreme biler å se på også.

Er nyere biler din greie, så kan du kikke nærmere på finansmannen Arne Fredlys Bugatti Chiron. Den ekstreme superbilen blir bygget i maks 500 eksemplarer og har en 8,0-liters motor som produserer rundt 1500 hk og et dreiemomet på 1600 Nm. 0-100 skal gå unna på 2,4 sekunder. Toppfart? Langt over 400 km/t dersom dekkene holder.

En Dodge Challenger Hellcat med 707 hester er også utstilt. Bilen har en 6,2-liters HEMI-motor med et maksimalt dreiemoment på 880 Nm.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning