Porsche 911

Nå kan også denne bli hybrid

Ikke bare folkebiler som komme som ladbar hybrid.

PLUG-IN: Porsche vurderer å gjøre en ladbar hybrid-versjon av Porsche 911. FOTO: Porsche
PLUG-IN: Porsche vurderer å gjøre en ladbar hybrid-versjon av Porsche 911. FOTO: Porsche
Publisert Oppdatert

De ladbare hybridene utgjør ennå et beskjedent marked i Norge. 1678 av de nye personbilene med hybriddrift som ble registrert i 2014 var ladbare.

I 2013 var 328 av de nye personbilene med hybriddrift ladbare. Modellen som selger klart mest er Mitsubishi Outlander PHEV med 1486 solgte biler i 2014.  Den prosentvise veksten er høy, men volumet er lite. Men dette kan endre seg.

Audi hadde i midten av januar solgt 1050 A3 e-tron siden bestillingene startet før jul. Bilen er knapt lansert. I løpet av året kommer volumselgere som VW Passat og VW Golf som ladbare hybrider.

Fra nyttår er et økt fradraget i vektkomponenten i engangsavgiften gjort gjeldende. Fratrekket er økt fra 15 til til 26 prosent for ladbare hybrider.

Det innebærer at en bil som e-tron blir 11.500 kroner rimeligere - inkludert inflasjonsjustering. Ladbare Mitsubishi Outlander er blitt rundt 30.000 kroner rimeligere.

Fra uventet hold

Ladbare hybrider kan også kommer fra mer uventet hold. Porsche er riktignok ikke ukjent med plug in-hybrider. 918 Spyder er ladbar, Panamera kan fås som ladbar hybrid og Cayenne kommer med samme teknologi. Mer overraskende er det kanskje at Porsche vurderer å komme med en ladbar 911.

Men Porsches sjef for salg og marked, Bernhard Maier, vedgår at de må gå varsomt frem.

- Vi undersøker mulighetene for en 911 hybrid, men må være sikre på at vi kan lage en bil som kan levere de ytelsene som kundene forventer av en bil med 911-emblem.

- Det må være en ekte Porsche og en ekte sportsbil, sier Maier til Automotive News.

Snart tyve 911-versjoner

Dersom 911 kommer som ladbar hybrid, så nærmer Porsche seg snart tyve 911-derivater. Siste nytt på stammen er en ny versjon av 911 Targa - denne gangen i 4 GTS-versjon.

En ny versjon av racingutgaven 911 GT3 skal også være på vei med en helt ny motor. Porsches utviklingssjef Wolfgang Hatz, skal overfor AutoExpress bekreftet at nye GT3 RS vil få en helt ny selvpustende sekssylindret boxer.

Det skal være snakk om en fireliter med rundt 507 hestekrefter. Den vil i første omgang kun komme med PDK-automatkasse, men en manuell girkasse er ikke utelukket. GT3 RS skal ifølge Maier blir mer ekstrem enn dagens GT3.

KOMMER: En ny versjon av 911 GT3 kommer med en helt ny motor. FOTO: Porsche
KOMMER: En ny versjon av 911 GT3 kommer med en helt ny motor. FOTO: Porsche

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning