Pirelli-kalenderen

Nå handler den om lateks

Noe for fetish-gjengen.

Publisert Oppdatert

Handler det om kalendere er Pirelli-kalenderen kanskje den mest prestisjefylte av de alle. Den er ikke blitt kjent primært på grunn av gummiblandinger og dekkmønstre, men for å blande glamorøse motiver med naken kunst, gjerne ispedd kjente modeller.

Dekkprodusentens eksklusive kalender er gitt ut nesten hvert år siden 1964, men kommer ikke i ordinært salg. Den sendes kun ut til Pirellis kunder og et utvalg VIP-kjendiser.

Kalenderen har gjerne et gjennomgående tema, og den røde tråden i 2015-kalenderen er lateks, noe som innebærer at neste års kalender handler om (syntetiske) gummiblandinger - til en viss grad.

Kjent for «Sex»

Det er ofte kjente fotografer som hyres til å fotografere kalenderen, og denne gangen er det Steven Meisel som er ansvarlig for bildene. I fashionkretser er han en kjent fotograf.

PLUS-SIZE: Candice Huffine. FOTO: Facebook
PLUS-SIZE: Candice Huffine. FOTO: Facebook

Meisel har lenge jobbet for amerikanske og italienske Vogue, og skal etter sigende ha æren for å ha «oppdaget» kjente modeller som Linda Evangelista, Naomi Campbell og Lara Stone. Meisel var også mannen som tok bildene til Madonnas mye omtalte bokutgivelse med den megetsigende tittelen «Sex».

Første gang plus-size

Det er som regel profilerte modeller som pryder Pirelli-kalenderen, og 2015-utgaven er intet unntak, med modeller som Gigi Hadid, Joan Smalls, Cameron Russell, Sasha Luss, Isabeli Fontana, Natalia Vodianova, Anna Ewers, Raquel Zimmermann og Adriana Lima.

Neste års utgave skal være den første som slipper til en såkalt plus-size modell, Candice Huffine. Vi er usikre på hva plus-size i dette tilfelle innebærer, men det betyr antakelig at hun spiser mat. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning