Mercedes-AMG Project one

Mercedes' vanvittige superbil

Har samme motor som Formel 1-bilen til Lewis Hamilton.

Publisert Oppdatert

AMG heter Mercedes-Benz’ spesialavdeling for ytelsesbiler. I år fyller AMG 50 år, og i den forbindelse har Mercedes-AMG laget superbilen Project One som har samme drivlinje som en Formel 1-bil.

Project One har en turboladet 1,6-liters V6-er, samme motor som i F1 W08 EQ Power+-bilene til Lewis Hamilton og Valtteri Bottas. Project One er en hybrid på lik linje som Porsche 918, og i tillegg til bensinmotoren, som har elektrisk turbo, har modellen fire elektriske motorer og et 800-volts batteri. Total systemytelse skal være over 1000 hk. Toppfarten skal ligge over 350 km/t og den skal greie 0-100 km/t under 2,5 sekunder. 0-200 km/t skal skje på under seks sekunder. Forhjulene drives av elektromotorer og hyperhybriden har dermed firehjulsdrift. Åttetrinns automatgir, firehjulsstyring og aktiv aerodynamikk hører også med. Dessuten skal den kunne kjøre 25 kilometer på ren eldrift.

Bilen har monocoque i karbon, og for øvrig raus bruk av samme materiale skal gi en egenvekt under 1300 kilo. Et Twitter-bilde som Mercedes-AMG har publisert av cockpiten viser at rattet nærmest er som tatt ut av F1-bilen til Hamilton.

AMG: Rimelig hi-tech-
AMG: Rimelig hi-tech-

Det skal lages kun 275 eksemplarer av Project One. Pris? 2,7 millioner euro. Kjøpe en? Alle bilene skal for lengst være utsolgt. De første kundene vil etter alt å dømme få bilene sine i 2019.

Et forstudie av bilen ble vist på bilutstillingen i Frankfurt som åpner denne uken. Av bildene går det frem at designen henter elementer fra legendariske CLK-GTR.

Kilde: Auto Bild

FORGJENGER: Mercedes CLK-GTR.
FORGJENGER: Mercedes CLK-GTR.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning