Hyundai Kona og Kia stonic

Denne vesle SUV-en kommer som elbil

Kan bli Kona til mange med rett pris.

Publisert

Hyundai kommer med ytterligere en SUV/crossover i tillegg til Tucson og Santa De. Kona heter den, er 4,17 meter lang og har en bakkeklaring på 170 mm. Den kommer med firehjulstrekk, syvtrinns dobbeltclutchkasse og en 1,6-liters bensinturbo med 177 hk.

Den blir også å få med forhjulstrekk og en 1,0-liters tresylindret bensinturbo med 120 hk og manuelt gir. Som første Hyundai-modell kommer Kona med head up-display. Kona er ventet i oktober, og neste år kommer Kona også som elbil. Oppgitt bagasjeromsvolum: 361/1143 liter. Prisen på Hyundai-en er foreløpig ikke klar.

Stonic fra Kia

4,14 meter lange Kia Stonic er også blant nyhetene som går rett inn i B-SUV-segmentet som vokser raskest i Europa. Crossover er kanskje en mer nærliggende betegnelse for å skille denne biltypen fra de virkelige SUV-ene. I motsetning til Kona er det uklart hvorvidt Stonic kommer som elbil. Derimot er det klart at den større Kia Niro kommer som elbil neste år.

Stonic er ventet til Norge i oktober og kommer med et utvalg av flere lette, nedskalerte bensin og dieselmotorer, som 1,0-liters bensinturbo på 120 hk, en 1.25- og 1.4-liters bensinmotor, samt en 1.6-liters diesel. Alle koblet til en manuell girkasse.

Stonic leveres med et utvalg av Kias DRiVE WISE-hjelpesystemer, blant annet automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning og kollisjonvarsel. Varsel for blindsone, kryssende trafikk bak og filskifte, er også tilgjengelig i likhet med fjernlysassistent.

Stonic blir tilgjengelig i 20 ulike kombinasjonsmuligheter på lakkfarger. Oppgitt bagasjeromsvolum: 352 liter.Med 1,0-liters bensinmotor starter prisene på 234 900 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning