ELBIL-mani

6000 nordmenn står i kø for denne bilen

Den kommer ikke før neste år og prisen er på langt nær klar.

Publisert

En 4,17 meter lang SUV med en oppgitt rekkevidde på 500 kilometer vekker åpenbart begjær. Det tyder i hvert fall forhåndsinteressen på.

Torsdag 5. oktober slapp Hyundai Norge informasjon om rekkevidden til Hyundai Kona electric, og opplyste bilen får en elmotor som yter 204 hestekrefter. Responsen uteble ikke. Allerede har 6000 nordmenn fått sitt kønummer etter å ha meldt interesse for Kona electric.

- Vi fikk mer enn 2500 nye interessenter i løpet av tre skarve dager, sier markedsdirektør Christian Stenbo hos Hyundai Norge.

Kona kommer med et batteri på 39,2 kWh og et batteri på 64,2 kWh. Oppgitt rekkevidde på de to alternativene er ventet å ligge på rundt 300 og 500 kilometer. Elbilen antas å være på norske veier i juni neste år. Prisene er ikke klare, men Hyundai regner med at de blir attraktive.

- Totalpakken vil bestå av det siste innen sikkerhet og teknologi, blant annet med head up-display, topp lydanlegg fra KRELL, Full LED-lys og luksusutstyr som ventilerte skinnseter. Automatisk nødbrems og radarer i alle retninger er også en selvfølge, sier produktsjef Øyvind L Knudsen i Hyundai.

I god tid før den elektriske versjonen lanseres, kommer Kona med en 1.0-liters T-GDi turbobensinmotor med 120 hk og en bakkeklaring på 170 mm. Oppgitt bagasjeromsvolum: 361/1143 liter. Den er ventet i november. Det kommer også en versjon med firehjulstrekk, syvtrinns dobbeltclutchkasse og en 1,6-liters bensinturbo med 177 hk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning