BMW viser frem elbil

Er dette BMW i5?

Varsler familiebil med 60 mils rekkevidde.

Publisert Oppdatert

Siden 2014 har i3 vært BMWs mestselgende modell i Norge, og ved utgangen av august var den landets mest registrerte elbil i år. Bilprodusenten trenger imidlertid større elbiler med bedre rekkevidde i porteføljen, og nå kan en slik modell være på vei i form av i5. BMW registrerte i5 som merkevare i 2012.

På bilutstillingen i Frankfurt avduket selskapet nylig et konsept – en fullelektrisk firedørs modell som plasserer seg mellom BMW i3 og BMW i8, kalt BMW i Vision Dynamics. Studiemodellen har en elektrisk rekkevidde på inntil 600 km, gjør unna 0-100 km/t på fire sekunder og har en toppfart på over 200 km/t. Konseptbilen måler 4,80 meter i lengden (5-serien er 4,94 meter) , 1,93 meter i bredde og 1,39 meter i høyden. Studiemodellen er ment lansert i overskuelig fremtid, ifølge BMW.

Og de må sannelig sette igang. For ifølge BMW Group skal gruppen ha 25 ladbare modeller på markedet i 2025, hvorav 12 helektriske modeller. Dette omfatter alle selskapets merker og modellserier. Fra 2020 vil selskapet tilby alle typer drivlinjer i alle segmenter.

BILUTSTILLING I FRANKFURT: BMW i Vision Dynamics og Harald Krüger, styreleder i BMW AG.
BILUTSTILLING I FRANKFURT: BMW i Vision Dynamics og Harald Krüger, styreleder i BMW AG.

Vi kan vente oss modeller med en rekkevidde på opp til 700 km, mens de kommende plug in- hybridene, «Power PHEVs», vil ha en elektrisk rekkevidde på opptil 100 km.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning