ELbil fra VW

VW kommer med elektrisk SUV i 2020

Aktuelt med en rekkevidde på 50 mil.

Publisert

I 2020 kommer to nye elbiler fra Volkswagen, og dette konseptet er en studie av hva som kommer. I.D. Crozz 2 heter bilen som er en SUV og coupé. Den bygger videre på konseptet som ble vist frem i Shanghai tidligere i år, og skal være videreutviklet i retning av en produksjonsklar elbil.

I første omgang vil den resultere i to nye elbiler i 2020 og en i 2022. I.D. Crozz 2 har elektrisk 4Motion-firehjulsdrift med en elmotor på hver aksel, samt en ”elektrisk mellomaksel” som sørger for å fordele kreftene mellom akslene. SUV-en yter 225 kW (306 hk) og har en toppfart på 180 km/t. Rekkevidden er oppgitt til 500 kilometer per lading (NEDC). Ved å bruke hurtiglading kan man lade batteriet opp til 80 prosent på 30 minutter. Løsningen med et batteri midt i bilen og en elmotor ved hver aksel er svært gunstig med tanke på vektfordelingen og kjøreegenskapene. Den har i tillegg elektronisk styrte dempere, et nytt multilink-system bak og nyutviklede MacPherson-dempere.

Innvendig har Crozz-konseptet Clean Air-system, utviklet for at man alltid skal ha ren luft inne i bilen – uavhengig av luften på utsiden. Ved hjelp av skjermene i bilen kan man overvåke luftkvaliteten og statusen på systemet.

Konseptet er også utstyrt med en helt ny stemmeassistent som lar deg åpne og lukke dørene ved hjelp av stemmekommandoer. Det er også mulig å aktivere og deaktivere den selvkjørende I.D. Pilot-teknologien ved hjelp av stemmestyringen.

I.D. skal altså den kommende serien av elbiler fra VW hete. I 2020 vil VW lansere både den kompakte I.D. i Golf-segmentet og I.D. Crozz i SUV-segmentet. I tillegg vil VW lansere I.D. Buzz i 2022 – en nytolkning av den legendariske folkevognbussen tyskerne liker å kalle ”Bulli” med en rekkevidde på 600 kilometer (NEDC).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning