Denne «bilen» går på Cola og Mentos

Disse gutta nøyde seg ikke bare med én flaske Cola.

Foto: (SKJERMDUMP YOUTUBE)
Publisert

Fritz Grobe og Stephen Voltz har nemlig laget en farkost som består av 54 flasker med Cola Zero. Dette ble deretter blandet med 324 Mentos og "bilen" kjørte i 74 meter, noe som ifølge de to "forskerne" er ny rekord, skriver Daily Mail.

Se hele videoen nederst i denne artikkelen.

Kraftfullt
For å få kjøretøyet til å fungere måtte de lage en enkel stempel- og sylindermekanisme for å få det til å kjøre fremover.

Voltz understreket at systemet er kraftfullt nok til at ingen burde prøve dette hjemme.

Grobe og Voltz bygde inn dyser slik at åpningen i flaskene ble mindre. Dermed fikk de den ønskede effekten og strålen ble større.

Advokat og matte-student
Fritz Grobe forlot universitetet Yale der han studerte matte og fortsatte som sirkusartist. Voltz var advokat i Massachusetts før han bestemte seg for å bli komiker og gateartist.

Det er kjent at når man mikser Cola og Mentos får man en eksplosiv effekt. Dette er fordi karbondioksidet i leskedrikken blir tiltrukket til Mentos-tabletten, noe som fører til den kjemiske reaksjonen.

Karbondioksidet i Cola er under trykk. Dermed blir den trukket mot enhver overflate den kan feste seg til for deretter å begynne å danne bobler.

Siden Mentosen er tung nok til å synke vil reaksjonen fortsette når den synker mot bunnen. Boblene som dannes vil til slutt bli til skum og trykket fører dermed til den endelig reaksjonen.

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2011.

Les også