Bobil

Verdens raskeste bobil

TH Automobile har begått verdens raskeste bobil. Tappetårn har den også.

Publisert Oppdatert

Dette må være drømmebobilen til den som liker fart og øl. TH Automobile SpaceCamper er utstyrt med en 3600 cm3 biturbo hekkmotor fra Porsche 911 som yter hele 580 hk og 680 Nm. I tillegg er overføringer og hjuloppheng, samt en del annet utstyr, også fra Porsche.

Bidraget fra sportsbilen gjør at denne versjonen av SpaceCamper TH5 skal greie 300 km/t, akselerere fra 0-100 km/t på 4,9 sekunder og 0-200 km/t på 13,6 sekunder. Den er satt opp med dekk med dimensjonene 235/40 ZR 19 foran og 285/35 ZR 19 bak.

TH5 er en videreutvikling av den VW T5-baserte SpaceCamper Open som har to sidedører. De kraftige ytelsene til tross, den kan fint brukes som bobil på samme linje som en original SpaceCamper.

Det betyr at sofaen bak enkelt kan forvandles til en dobbeltseng, og den har smarte oppbevaringsrom på den ene sideveggen. Den har kjøleboks, og kjøkkenløsningen er en fiks sak som kan skyves inn og ut av bilen på den ene siden. Kjøkkenmodulen kan utstyres med tappetårn.

TAPPETÅRN: Når eieren har rast fra seg på autobahn kan han tappe seg en kald øl. FOTO: Martin Jansen
TAPPETÅRN: Når eieren har rast fra seg på autobahn kan han tappe seg en kald øl. FOTO: Martin Jansen

En liten ulempe med verdens raskeste bobil er at den også er blant verdens dyreste. 250 000 euro er prisen på herligheten.

Les også:

Bobil for de aller rikeste

Dette er hestebilenes Rex Rodney

Er dette verdens råeste bobil?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning