Vakkert knutepunkt i Setesdalen

Sølvgarden Hotell & Feriesenter ligger idyllisk til, med kort vei til spennende reisemål.

Publisert Oppdatert

Setesdalen handler gjerne om sølv – eller «sylv» som det gjerne heter på de kanter. Sølvgarden Hotell & Feriesenter midt i dalen – et knutepunkt mellom vest (Stavanger), øst (Telemark), nord (Hovden) og sør (Kristiansand) – føyer seg derfor inn i en god navnetradisjon.

Idyllisk plassert blant fosser og fjell, ved elva Otra, kan stedet notere seg for fire stjerner for hotelldelen, men hele fem stjerner for campingplassen.

Hovedbygget, med resepsjon og sanitæranlegg, er oppsiktsvekkende i sin stil med spir og tårn. Hotellsjef Trygve O. Rysstad -tredje generasjons eier – forklarer:

– Jeg har alltid vært interessert i gammel byggeskikk med utskjæringer og kraftige materialer, og har selv stått for utformingen av alle bygninger. Dette er en blanding av gammel byggeskikk fra Setesdal og Telemark.

Sanitæranleggene er også tilpasset barn, som dessuten kan glede seg over sandstrand, lekeplass og utegriller.

Bobiler har også et fint tilbud her. Femti oppstillingsplasser er delvis avskjermet av busker og trær, med utsikt mot elva. Videre finnes det ekstra store plasser kalt «Camping Exclusive», der du har tilgang til strøm, vann og TV. Disse plassene koster henholdsvis 270 og 445 kroner i høysesongen.

En bobilist kan gjøre mye i dette området. Eller lite.
En bobilist kan gjøre mye i dette området. Eller lite. Foto: Anders Martinsen fotografer

Vinteråpent

Hva kan man finne på?

- Her er gode muligheter for å gå tur i skog og fjell, og mange fine sykkelveier. Og så er det godt ørretfiske like utenfor området vårt. Om høsten kommer det også mange bobilister hit for å plukke bær, forteller Rysstad.

Campingplassen har også vinteråpent, men bortsett fra i påsken er det sjelden bobiler dukker opp.

Uansett – neste gang du kommer østfra til Setesdalen, og skal over Suleskar mot Rogaland, kan det være smart å kjøre et par kilometer til sørover. For å ta en titt på en av landets vakreste campingplasser.

Nettside: solvgarden.no

Sølvgarden har femti oppstillingsplasser for bobiler; alle med strøm, vann og TV.
Sølvgarden har femti oppstillingsplasser for bobiler; alle med strøm, vann og TV. Foto: Foto: Sølvgarden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning