Bobil

Satser på McLouis

Italienske McLouis er et relativt ukjent merke i Norge. Det kan snu seg.

Publisert Oppdatert

McLouis er ikke et spesielt kjent bobilmerke i Norge, og på navnet skulle en jo tro at produsenten holdt til i Skottland, eller kanskje i USA. Men nei da - McLouis er en del av italienske SEA Group, som er Europas tredje største bobilkonsern, også med merkene Mobilvetta og Elnagh i porteføljen.

McLouis og Mobilvetta kan i hvert fall fort bli bedre kjent for oss, nå når flere forhandlere, med Løviknes Caravan i spissen, har tatt disse merkene inn i porteføljen. Også Bobilsenteret Øst i Hakadal fører nå McLouis og Mobilvetta, i tillegg til mer kjente Challenger og Concorde.

Vi tok en rask titt på tre utstilte modeller hos Hakadal-forhandleren - delintegrerte MC2-72 (fra 547 000 kroner med 2,3-liters Fiat-motor) og MC2-75 (fra 585 000 kroner), samt helintegrerte Nevis 872 (fra 720 300 kroner).

Lekkert interiør

Det umiddelbare inntrykket er at dette er edruelig prisede biler med lekkert interiør og mange gode løsninger. McLouis er mer kjent i Sverige, så vi spør Torbjörn Stålenhag i vårt søsterblad Husvagn & Camping om hva deres generelle inntrykk av merket er:

- McLouis har hatt stor fremgang på det svenske markedet de senere år, og det skyldes nok både dyktige forhandlere som alle også er importører, samt at modellene som selges er godt utstyrte bobiler til konkurransedyktige priser.

Foto: FOTO: Geir Svardal

Kvaliteten vites ikke så mye om, siden merket er såpass nytt i Sverige.

- Men av egen erfaring vil jeg hevde at den ikke er den aller beste, men likevel heller ikke dårligere enn hos de fleste andre merker. Dessuten er modellporteføljen stor og selgerne lydhøre for kundenes meninger og ønsker.

Løviknes Caravan i Møre og Romsdal er landets største forhandler av McLouis.

- De rimeligste modellene selger nok delvis på pris, men ellers er interiørdesign og funksjonalitet viktige salgsargumenter, sier daglig leder Jan Henning Løviknes, som også kan fortelle at en kjede med norske forhandlere av merker fra SEA Group nå er under oppbygging.

Les også:

Genial bobil som ikke koster skjorta

Denne ga oss hakeslepp

Bobil? Sjekk disse kjøpstipsene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning