Bobilen Eura Mobil Chalet Style

Du gjetter neppe hvor peisen er installert

Peiskos er det vinterlige hytte-Norges favorittsyssel. Dette er også en slags peis, i en slags hytte.

Publisert Oppdatert

Vi har tidligere skrevet om den helt spesielle bobilen Eura Mobil Chalet Style. "Chalet" kan vi oversette med "fjellhytte", og navnet er selvsagt ikke tilfeldig valgt.

Da vi skrev om denne første gang, var Chalet Style kun en designstudie. Det vil si, det var akkurat tatt en beslutning om å produsere et lite antall for salg.

25 er laget, og tre av dem er faktisk havnet i Norge.

Ekte skifer

Det spesielle med bobilen, i tillegg til de visuelle likhetene med en hytte, er materialet som er brukt. For eksempel er tak og møbler i ekte eik, mens kjøkkenplata er i ekte skifer. Ekte er også skiferplatene som er brukt på badet.

- Dette er spesiallagede syltynne skiferplater, forteller daglig leder Tor Alvern hos Abobil, som har landets antatt siste usolgte eksemplar i hallen.

- Vi reagerte først på at Eura Mobil skulle bruke skifer, som veier mye, og foreslo at de heller brukte en etterligning. Men denne mikrotynne skiferen veier knapt mer enn folie.

Koselig med peis

Men det mest iøynefallende inne i Chalet Style er uten tvil peisen. Eller "peisen", for dette er selvsagt ingen ekte peis, men en fake-peis, signert tyske Truma.

Prisen på denne sjeldne bobilen ligger på en drøy million kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning