CARAVANMESSEN 2019

Endelig kan bobilene fås med mer moderne bilteknologi

Adblue-motorer, en 9-trinns automatkasse og flere moderne sikkerhetssystemer er blant de viktigste elementene i oppgraderingen av Fiat Ducatos chassis.

Pluss ikon
<b>LEDER:</b> Fiat Ducato har drøyt 70 prosent av bobilmarkedet i Europa. 
LEDER: Fiat Ducato har drøyt 70 prosent av bobilmarkedet i Europa.  Foto: Fiat
Sist oppdatert

Fiat er antageligvis det eneste bilmerket som har en egen avdeling dedikert bobiler. Dette fokuset har sikret dem en soleklar lederposisjon som chassisleverandør til europeiske bobiler/bybobiler. Bare i de siste ti årene er rundt en halv million bobiler basert på Ducato solgt.

Og nå kommer italienerne med etterlengtede kraftige oppgraderinger for 2020-produkter. Det aller viktigste er at Ducato tilbyr en ny generasjon motorer (2,3-liters motorer med 120/140/160/180 hk) som tilfredsstiller utslippskravene Euro 6d-normen. For å klare det har de måttet gå bort fra tidligere renseteknologi, og bruke Adblue.

<b>ETTERSPURT?:</b> Nye motorer og en ny, konvensjonell automatisk girkasse, er viktige nyheter fra Fiat Ducato. 
ETTERSPURT?: Nye motorer og en ny, konvensjonell automatisk girkasse, er viktige nyheter fra Fiat Ducato.  Foto: Fiat

Videre leveres en såkalt Ecopack, som består av start & stopp-teknologi, intelligent dynamo, elektronisk kontrollert drivstoffpumpe og et eget Eco-modus, noe som skal gi betydelige drivstoffbesparelser.

BOBILKONGE: Fiat Ducato har en soleklar lederposisjon som chassisleverandør til europeiske bobiler/bybobiler.
BOBILKONGE: Fiat Ducato har en soleklar lederposisjon som chassisleverandør til europeiske bobiler/bybobiler. Foto: Fiat

Fremst i rekken av nytt i chassiset (MY2020) er ellers en 9-trinns automatkasse (9Speed). Ducato har så langt tilbudt kunder manuelle girkasser og en manuell girkasse med girrobot (Comfort-Matic), men den nye girkassa er en konvensjonell automatkasse med momentomformer/konverter, som Fiat lover skal utnytte dreiemomentet til fulle (450 Nm med 180 hk-motor og 9Speed). Du kan velge mellom innstillingene Normal, Power og Eco. Ducato kommer også med nye førerassistanse-systemer, som blindsonevarsler, RCP (varsler om det kommer biler fra siden når man for eksempel rygger ut fra en p-plass), dekktrykkovervåking og autobrems, i tillegg til systemer som allerede er tilgjengelige, som for eksempel filskiftevarsler.

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2019, og sist oppdatert 13/09 2019.

Les også