Bobilhotell:

Et slikt hotell har du neppe sett før

Hotellet er nemlig ikke for tobente, men for firehjulinger.

Foto: Askjems
Publisert Oppdatert

Det finnes mange som tilbyr plass til bobiler her i landet. For det meste dreier det seg om vinterlagring, gjerne på låver eller i gamle lagerbygninger.

Men vi vet ikke om noen som tilbyr det vi kan kalle et fullverdig hotellopphold for bobiler. Slik Askjems nå gjør, med sin 50 millioner kroner dyre (tomt inkludert) og 10 000 kvadratmeter store investering.

Bygningen ligger ved siden av Askjems velkjente E18-nære campingsenter i Tønsberg-traktene. Det er i to etasjer, og ser i farta mer ut som et gigantlager for ost og pølser til en av landets velgjødde matvarekjeder. Bortsett fra at slike lagre neppe har betongplattinger med dotømming og spillvannsluk med varmekabler utenfor.

- Det følger med en app til smarttelefonen. Med den kan du åpne og stenge portene til anlegget og selve bygget, og dessuten benytte den til diverse tilleggstjenester.

Odd Askjem virrer engasjert rundt oss, stående på en Segway. Gangavstandene på anlegget til Askjems er blitt såpass betydelige at apostlenes hester i perioder skriker på avløsning.

- Tilleggstjenestene kan være så mye, og vil hele tiden bli utviklet. Det kan være bestilling av EU-test eller skifte av registerreim i en periode bobilen står inne. Noe vi gjør ved hjelp av et samarbeidende verksted. Eller det kan være at man vil ha fyllt opp bobilen med mat og vin før en tur.

De første "gjestene" har allerede sjekket inn på hotellet.
De første "gjestene" har allerede sjekket inn på hotellet. Foto: Askjems

Full pakke for 1490 kroner

Hva er det så, helt konkret, dette bobilhotellet kan tilby?

- Vi har i prinsippet fire forskjellige tilbud. Helårsparkering, vinterlagring, sommerparkering og vinterparkering, forklarer Odd Askjem.

Vi kan forklare konseptene litt nærmere. Med helårsparkering har du full tilgang til bobilen 24-7, 365 dager i året. Vinterlagring er tradisjonell vinterlagring fra november til mars. Sommerparkering er for den som har bobilen vinterlagret et annet sted, men trenger en p-plass for den aktive sommersesongen. Vinterparkering er for den som bruker bilen også om vinteren, og behøver en p-plass.

Selvsagt er det alternativ 1 Askjem håper skal fylle opp hallene, men i edruelighetens navn regner han også med at vinterlagring vil bli en viktig del av businessen, siden de færreste er aktive med bobilen i den kalde sesongen.

- Vi har plass til 150 bobiler pr. etasje for helårsparkering, mens vi kan få inn 200 bobiler i en etasje hvis vi kun snakket om vinterlagring, sier Odd Askjem.

Så - hva koster herligheten, Askjem?

- Vi tar 1490 kroner måneden for helårsparkering, og 8900 kroner for vinterlagring. I det siste inngår forberedelser til vinterlagring, starting av motoren hver sjette uke og vårvask.

Rampen opp til andre etasje har varmekabler. Daglig leder Odd Askjem har tatt i bruk en Segway for å komme seg omkring uten å få gnagsår.
Rampen opp til andre etasje har varmekabler. Daglig leder Odd Askjem har tatt i bruk en Segway for å komme seg omkring uten å få gnagsår. Foto: Geir Svardal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning