BMW i8

BMW må tilbakekalle superbilen

12 av 19 biler i Norge omfattet

SUPERHYBRID: BMW må tilbakekalle 12 av 19 BMW i8 solgt i Norge grunnet svakheter i et sveisearbeid. FOTO: Petter Handeland
SUPERHYBRID: BMW må tilbakekalle 12 av 19 BMW i8 solgt i Norge grunnet svakheter i et sveisearbeid. FOTO: Petter Handeland Foto: FOTO: Petter Handeland
Publisert Oppdatert

BMW må tilbakekalle den hybride superbilen på grunn av svakheter i boltingen som fester bensintanken til chassiset. Det er kun biler som er produsert mellom mars og september som er omfattet av tilbakekallingen. I Norge er 12 av 19 biler omfattet.

- Dette er ikke en prekær tilbakekalling, og det er ikke registrert hendelser i forbindelse med dette. Den mulige svakheten ble oppdaget i BMWs egen interne kontroll, og de som er omfattet er blitt informert, opplyser Kjetil Myhre, direktør for BMW i, BMW Group Norge.

I USA er det solgt nesten 400 eksemplarer av BMW i8, og rundt halvparten av disse må tilbakekalles ifølge et notat fra BMW til National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Ifølge Car and Driver dreier det seg om svakheter i sveisingen av en bolt som holder og sikrer bensintanken til understellet. Svakheten kan i verste fall føre til lekkasje og brann, men ingen slike hendelser er registrert.

Det er ikke uvanlig at biler tilbakekalles. Slike aksjoner skjer omtrent hver eneste uke, og superbilene er ikke unntatt. Ferrari har måttet tilbakekalle 458 Italia på grunn av problemer med bagasjerommet, og tidligere i år måtte også Aston Martin tilbakekalle.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning