Bilshow

Ser du hvem som har laget en UUV?

Ikke akkurat Yaris....

Publisert Oppdatert

Dette er Toyota Ultimate Utility Vehicle, en UUV, ikke SUV, som ser ut som en kommandobil for spesialoppdrag. Innvendig har den satelitt-TV, masse USB-porter, 17-tommers monitor, 60-tommers LED-TV fra Sony, et 2500 watts JBL-anlegg og night vision-system. 

Bilen har karosseriet til minivan-en Toyota Sienna og understellet til en Tacoma-pickup, to Toyota-modeller som ikke finnes i Norge. Bakkeklaringen er økt, og den kjører på 22×12-tommers Monster Energy 539B offroad-felger kledd med 33×22 Nitto Mud Grappler-dekk som takket være Engaged-demperne kan vandre opptil 40 cm. Dette skal med andre ord ikke være en stiv kjøretur.

UUV-en fra Toyota er bygget i ett eksemplar for årets SEMA-utstilling (Specialty Equipment Market Association), et årlig arrangement som hvert år samler svært mange spesielle og ekstreme biler i Las Vegas i november. (Se bildegalleri under)

SEMA er i utgangspunktet en lukket messe for de som jobber i bilbransjen, men det er likevel flere som arrangerer turer og ordner med inngang. Dersom man liker styling og tuning er dette selve paradiset.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning