Wisper 905 Torque/705 Torque

Kraftfull, men baktung sykkel.,

Publisert Oppdatert

Her er er mye vekt plassert bak på sykkelen, som gir en vektfordeling vi sliter med. Ustabilt batterdisdisplay trekker også ned. Ellers en kraftfull sykkel.

Motoropplevelse/assistanse

God på flata, men når ikke opp til de beste i oppoverbakkene.

Teknisk design

- Laster du noe på denne (for eksempel en 9-åring som ville sitte bakpå), steiler den, poengterer Marit. All vekten på bakhjulet er et balansemessig minus. Teknisk interessant med momentsensor i kranken, men den begynte fort å slarke og knirke. Sykkelen kunne med fordel hatt 28" hjul i stedet for 26", og batteriplasseringen gir ikke god balanse i sykkelen. Batteriet skrangler dessuten og vibrerer på dårlig underlag. Lett å ta av og på batteriet. Håndgassen som skal hjelpe deg i gang, virket bare av og til.

Komfort og manøvrering

God og oversiktlig sittestilling. Sittestillingen gjør den smidig og fin så lenge underlaget er godt. Når det humper litt, opp og ned fortauskanter for eksempel, er sykkelen fryktelig baktung (navmotor+bagasjebatteri). Merkbart topptung så fort man går av og skal trille og løfte. Justerbart stem, men det oppleves slarkete og vanskelig å stramme.

Brukervennlighet

Batteriindikatoren hopper opp og ned, uforutsigbart. - I løpet av mine 11 km til jobb, viste den alt fra fullt batteri til så godt som tomt - og så plutselig fullt igjen, sier Marit. Men batteristatus kan også sjekkes på en diode på batteriet, så det er ikke helt krise. Batteriet kan lades på sykkelen. Litt lite info i displayet, men ellers er systemet forsåvidt brukervennlig nok. Sykkelen har alt utstyr du trenger, lys, skjermer, bagasje osv. Trillehjelp-"gass".

Verdi for pengene

Pris som gir forventninger om høy kvalitet. Innfrir ikke de kravene helt.

Bremser og gir

Billig 8-delt Shimano Deore-gir, greie utvekslinger til pendling, men deler av testpanelet erfarte at det hoppet - det er kanskje en justeringssak. Bremsene er ikke like skarpe som mange andre i testen, må bruke litt makt.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 26400
Vekt (kg) 25
Motor - plassering, type Bakhjul, Atman børsteløs med hybridsensor (speed/torque)
Assistansenivåer 4 + walk assist. Sømløs nivåstyring ved bruk av gasshåndtak
Dreiemoment og rekkevidde 60Nm - opptil 140km
Batteri 36V 16Ah - Samsung celler
Gir Shimano Alivio 8
Bremser Tektro hydrauliske skivebremser foran og bak
Ramme (type og størrelser) og gaffel Hydro formed, 6061 Aluminium, 46,5 cm. Gaffel: Magnesium Suntour NEX/SR justérbar med preload og avlåsing. Hjulstørrelse: 26
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Skjermer, bagasjebrett med klemme, bjelle, støtte. Front- og baklys som henter strøm fra batteriet. Flaskeholder.
Forhandlere Oslo Elsykkel, Bergen Elsykkel, Trøndelag Elsykkel, Fosen Elsykkel. Komplett forhandlerliste på www.norsk-elsykkel.no

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning