Drifting: Nissan GT-R

Sidelengs i over 300 km/t!

Du har mer enn én skrue løs når du prøver å slå verdensrekord for raskeste drift.

NY REKORD: Om du noen gang har lurt på hvordan en sladd i over 300 km/t ser ut, så vet du det nå.
NY REKORD: Om du noen gang har lurt på hvordan en sladd i over 300 km/t ser ut, så vet du det nå. Foto: Nissan
Publisert Oppdatert

Av alle merkelige Guinness rekorder der ute, er rekorden for raskeste drift med bil noe du ikke skal ha én skrue løs for å prøve å slå. Her skal hele skruepakka ha løsnet.

Skruepakka tilhører i dette tilfellet Masato Kawabata. Masato er ikke hvem som helst, men tittelholder i D1 Grand Prix-serien og japansk "drift champion".

I en spesialbygget Nissan GT-R satt han nylig ny Guinness rekord for raskeste drift, og knuste den gamle rekorden satt av polakken Jakub Przygoński på smått utrolige 218 km/t ettertrykkelig.

Vi snakker ikke om en liten sladd i stor fart. Guinness krever en vinkel på bilen på 30 grader for at ny rekord skal godkjennes. Over 30 grader og over 218 km/t, der altså. Skjønner du nå resonnementet med skruepakka?

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

EFFEKTSTINN: Den twinturbomatede 3,8-liters V6-eren i GT-R tunet opp til 1380 hestekrefter.
EFFEKTSTINN: Den twinturbomatede 3,8-liters V6-eren i GT-R tunet opp til 1380 hestekrefter. Foto: Nissan

1380 hestekrefter

Det trengs naturlig nok litt krefter for å oppnå en slik hastighet. En ting er å få bilen opp i rekordhastighet, men farten skal opprettholdes under selve drifteseansen. Å ha nok motorkraft er dessuten veldig viktig for å kontrollere driftet (sladden) og holde riktig vinkel på bilen.

Selv om Nissan GT-R er en utrolig rask bil (600 hestekrefter i Nismo-versjon), var det behov for mer motorkraft for å gjennomføre rekordforsøket. Mye mer, for Masato skulle ikke bare sette ny rekord, men målet var å knuse den gamle rekorden. Og ikke minst; bli den første til å drifte i over 300 kilometer i timen.

For å klare nettopp det, ble den twinturbomatede 3,8-liters V6-eren i GT-R tunet opp til 1380 hestekrefter. Bilen ble dessuten bygget om fra firehjulsdrift til bakhjulsdrift og videre optimalisert for drifting. Resultatet var en drifting-bil med toppfart på over 350 km/t!

Rekordforsøket fant sted på Fujairah International Airport i De forente arabiske emirater, og etter tre drift ble den nye rekorden godkjent – 304,96 km/t! Se video under.

Undres om Masato syns det var litt kjipt å ikke se 305-tallet...

https://www.youtube.com/watch?v=KTEITmTomII

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning