VI MENN BIL TOP GEAR

Nå kommer Top Gear på norsk

Hjemmet Mortensen har sikret seg norske rettigheter til Top Gear Magazine.

CO-BRANDING: Vi Menn Bil Top Gear forener Vi Menn Bils sterke bilfaglige kunnskap, men Top Gears verdensledende evne til å underholde.
CO-BRANDING: Vi Menn Bil Top Gear forener Vi Menn Bils sterke bilfaglige kunnskap, men Top Gears verdensledende evne til å underholde. Foto: FOTO: Topgear
Publisert Oppdatert

15. mars kan norske Top Gear-fans glede seg over et flunkende nytt Top Gear-magasin i Norge: Vi Menn Bil Top Gear.

Vi Menn og Hjemmet Mortensen har inngått en banebrytende kontrakt med BBC Magazines om syndikering av verdens største merkevare innenfor biljournalistikk, BBC Top Gear.

Første i verden

BBC Top Gear Magazine kommer ut i 25 land, men dette er den første syndikeringen i verden hvor Top Gear co-brandes med en annen merkevare. Vi Menn Bils nye navn blir etter dette Vi Menn Bil Top Gear, og bilbladet skal publiseres plastpakket med Vi Menn og i løssalg syv ganger i året.

- Vi er meget glade for å kunne jobbe sammen med utgiverne av Vi Menn, Norges største ukeblad for menn, og med det kunne bringe det verdensberømte innholdet i Top Gear Magazine ut til den norske Top Gear-fansen. Vi håper også at denne nye utgivermodellen vil være av interesse for magasinutgivere andre steder i verden, sier sjef for lisensiering og syndikering i BBC Magazines, Joanna Marshall.

Halvparten av innholdet i Vi Menn Bil Top Gear kommer til å bestå av de grundige biltestene og forbrukerstoffet Vi Menn Bil er kjent for, og den andre halvparten av "bil-galskap" og superbiler presentert av Jeremy Clarkson og hans team.

- Vi Menn og Vi Menn Bil tar et helt nytt skritt med denne nysatsingen, som blant annet er basert på vårt gode samarbeid med BBC gjennom nyskapningen i 2010, Vi Menn Vitenskap og Historie. Hjemmet Mortensen har Norges beste motorredaksjon, som nå gleder seg til å ta fatt på det spennende arbeidet med å lage et norsk blad rundt fantastiske Top Gear, som så mange nordmenn har et forhold til, sier ass. direktør i Hjemmet Mortensen og redaktør i Vi Menn, Alexander Øystå.

Større og bedre blad

Utviklingsredaktør Svein-Erik Hole blir sjef for nysatsningen.

- Hvem andre enn Top Gear plukker fra hverandre en bil for å veie de ulike komponentene? Eller sender verdens beste bilfotografer til Abu Dhabi for å sikre det optimale fotoshootet av Pagani Zonda? Top Gear står for en helt unik biljournalistikk, og Vi Menn Bil legger sin ære i å være grundigst og best på tester og forbrukerstoff. Sammen kan de to miljøene bli dynamitt, mener Hole.

Vi Menn Bil Top Gear vil også inneholde kommentarspalter fra "The Boys" - tv-personlighetene Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May. Magasinet vil få flere sider og bedre papirkvalitet enn Vi Menn Bil hittil har hatt.

- Tanken bak satsningen er ganske enkel: Vi Menn Bils redaksjon skal være best i landet på biltester og norske forbrukersaker, Top Gear er best i verden på bilunderholdning og superbiler. Sammen håper vi å kunne lage en uslåelig miks, skriver redaktøren i sin blogg .

Om kort tid tyvstarter samarbeidet på vimennbil.no, der det i tillegg til kommentarer og reportasjer fra det nye magasinet også vil være endel videomateriale.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen