TomTom Nordic:

Trygg navigasjon

TomTom fikk først slakt for denne navigasjonsappen. Så kom de med egen holder med forsterket GPS-mottak, og saken var biff.

TomTom kan navigasjon - også på Iphone!
TomTom kan navigasjon - også på Iphone!
Publisert Oppdatert

TomToms navi-app koster noen kroner mer enn IGO My Way, og må derfor nøye seg med en sterk andreplass i testen.

Produsenten anbefaler sterkt sin egen holder med forsterket GPS-mottak, noe vi har benyttet under testen. Årsaken er at satelittsignalet ellers har vist seg å bli for svakt.

Navigatoren gir deg en haug innstillingsmuligheter, og valget mellom 2D og 3D. En Hjelp-meny viser nærmeste verksted/politistasjon/lege/tannlege/apotek. Videre tilbys du en diger oversikt over alle tenkelige tilbydere av handel/service/tjenester. Fotoboksvarsling har den også.

Mer stilig enn nyttig er det kanskje at navigatoren henter inn bilder fra bildebasen på IPhonen, leser av hvor bildet er tatt og gir deg muligheten til å legge inn direktenavigering dit.

Etter litt startfusk navigerer TomTom oss perfekt og kjapt til Fornebu, inklusive tunellsimulering som tidlig og helt korrekt ber meg holde venstre fil ut av Granfosstunellen.

Hele tiden viser applikasjonen min fart og fartsgrensen der jeg kjører (har selvsagt ikke fått med seg at det er miljøfartsgrense på Ring 3 om vinteren).

På Fornebu legger jeg inn Klingenberg kino, og jammen spør navigatoren meg om jeg ønsker å unngå bompenger på turen. Tydeligvis kjenner den ikke til jernringen fra Fjellinjen AS!

Den er heller ikke så presis som vi kunne ønske ut på E18, når det gjelder hvilken fil jeg skal holde meg i. Ellers navigeres jeg perfekt mot Klingenberg kino, og etterpå gjennom Oslo sentrum til Nydalen.

TomTom tilbyr også trafikkmeldinger for 35 kroner måneden, eller 209 kroner året.

OBS: Etter at vi utførte denne testen har TomTom lansert to viktige oppdateringer for sin naviapp: Map Share og HD Trafikk.

Det første systemet gjør brukerne i stand til å utføre egne endringer i kartverket, samt dra nytte av gratis oppdateringer fra TomToms brukersamfunn.

HD Trafikk er et abonnementssystem som gir hyppige trafikkoppdateringer.

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning