McLaren SLR 722S Roadster

Supersjelden McLaren SLR

650 hester, karosseri i karbon og nedfellbart tak – det er oppskriften når Mercedes-Benz og McLaren bygger superkabrioleten SLR 722 Roadster.

Publisert Oppdatert

Mercedes-Benz' heftigste bil, SLR McLaren, henger på mang et gutterom rundt om i verden. Men nå må nok plakatene byttes ut, for denne modellen er enda råere.

Den nye og supersjeldne SLR 722 Roadster er bygd i karbonfiber, og med en kompressormatet 5,5-liter V8 med 650 hester og 820 Nm bør den lett kunne flytte på seg. Det kan den også. 0-100 går unna på 3,7 sekunder, og fortsetter du å gasse, tar det 10,6 sekunder å nå 200 km/t.

Motoren er håndbygd av Mercedes-Benz' tuningavdeling, AMG, og har fått 24 hester og 40 Nm mer enn den "vanlige" SLR Roadster.

Modellbetegnelsen 722 spiller på SLR-bilenes legendariske fortid - Stirling Moss kjørte nemlig en Mercedes-Benz 300 SLR i Mille Miglia-løpet i 1955.

Les også:

Video: Se ekstrembilen SLR Roadster

Perfeksjonert SLR

Grom billyd på nett

Enda sportsligere

Ikke bare har den en heftigere motor, men også understellet har blitt oppgradert. Stivere fjæring kombinert med 10 mm senking skal gi bilen en enda mer sportslig karakter. I interiøret går karbonen igjen, sammen med seter i alcantara og skinn.

Karbon-karosseriet er ikke bare lett; dette materialet er også ekstremt sterkt, så vridningen i blir minimal, samtidig som sikkerheten opprettholdes. Ulempen er selvfølgelig de høye summene du må ut med når du treffer en kant, men har du råd til å kjøpe en av disse bilene, er nok ikke akkurat det din største bekymring.

Prisen er ikke kjent, men ettersom det bare skal bygges 150 biler, regner vi med at dette ikke blir billig. En standard SLR Roadster koster fra 5.480.300 her til lands, noe som gjør at man sikkert må legge på et par-tre millioner for å få kloa i en 722-versjon.

SLR 722 Roadster vil bli håndbygd på McLaren-fabrikken i Woking, England, og vil bli tilgjengelig i januar 2009.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning