Volkswagen Golf Plus

Større bagasjeplass enn mange stasjonsvogner

Nå kommer den i ny utgave.

STØRRE GOLF: Plus-versjonen er både lengre, bredere og høyere enn en vanlig Golf. Det skal gi bedre innvendig plass.
STØRRE GOLF: Plus-versjonen er både lengre, bredere og høyere enn en vanlig Golf. Det skal gi bedre innvendig plass. Foto: FOTO: Volkswagen
Publisert Oppdatert

I dag åpner Frankfurt-utstillingen, men allerede nå har vi fått en smakebit på hva som blir vist. På Volkswagen-standen står det blant annet en ny utgave av Golf Plus. Det er bilen som egentlig er laget for å tilfredsstille behovene til unge og aktive familier, men som her til lands stort sett har hatt en kjøpergruppe som er litt eldre og som setter pris på å sette seg rett inn i bilen.

Modellen som vises heter riktignok Sportsvan Concept, men det er ikke mange konspetdetaljer på denne bilen. I det store og det hele er det snakk om en produksjonsklar bil, og bilen vil etter all sannsynlighet komme på markedet til våren.

Sammenlignet med den vanlige Golfen, har Plus-modellen vokst i alle retninger. Nærmere bestemt åtte centimeter i både bredden og lengden samt 13 i høyden. Akselavstanden er også økt for å bedre den innvendige plassen.

God bagasjeplass

Baksetet klan selvfølgelig legges ned i den vanlige 60/40-konfigurasjonen, men det kan også flyttes 18 centimeter i lengderetningen. Det skal gjøre at man kan velge mellom god bakseteplass eller ditto bagasjeplass etter behov. Med setene i den bakerste posisjonen har du 498 liter til rådighet. Det er drøyt 100 liter mer enn den vanlige Golfen og 74 liter mer enn forgjengeren.

RIMELIG LIKT: Med unntak av plassen, ser det meste på innsiden ut til å være ganske likt.
RIMELIG LIKT: Med unntak av plassen, ser det meste på innsiden ut til å være ganske likt. Foto: FOTO: Volkswagen

Flytter du setene helt frem, har du relativt respektable 585 liter tilgjengelig. Du må nok lete en stund for å finne en annen bil på 4,3 meter med det samme volumet helt bakerst. Stasjonsvognmodellen av Golf har med sine 605 liter enda litt bedre plass, men den er også over 20 centimeter lengre. Likevel ser neste Golf Plus ut til å ha større plass enn mange kompakte stasjonsvogner.

MINI-MPV: Den høye golfen ser med sin firkantede form nesten ut som en liten MPV.
MINI-MPV: Den høye golfen ser med sin firkantede form nesten ut som en liten MPV. Foto: FOTO: Volkswagen
FLYTTBARE BAKSETER: Muligheten for å flytte på baksetene gjør at du kan velge mellom god beinplass og stort bagasjerom.
FLYTTBARE BAKSETER: Muligheten for å flytte på baksetene gjør at du kan velge mellom god beinplass og stort bagasjerom. Foto: FOTO: Volkswagen

Bortsett fra størrelsen, er dette i det store og det hele en vanlig Golf. Det betyr at det samme utstyret og alle motorene, bortsett fra moroversjonene GTD, GTI og R, sannsynligvis blir tilgjengelig. På bensinsiden betyr det en 1,2 eller 1,4-liter med turbo som yter mellom 85 og 140 hester. Hvis du vil ha dieselmotor, er det snakk om en 1.6-liter og en 2-liter på mellom 90 og 150 hester.

Av sikkerhetssystemer er ting som PreCrash og nødbremsassistent tilgjengelig. Førstnevnte sørger for å minimere skadene i en kollisjon ved å stramme beltene og lukke vinduene. Nødbremsassistenten aktiverer bremsene i bytrafikken og skal dermed kunne forhindre en kollisjon i lav fart. Det er også flere andre systemer tilgjengelig som skal redusere risikoen for ulykker og skader.

Les også:

Så mye sparer du på å kjøpe nyere bruktbil

Denne dingsen kan spare deg for mange tusenlapper

Slik oppdager du kilometerjuks

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning