Speedometer-quiz

Kjenner du igjen disse instrumentene?

Instrumentene er en viktig del av en bilmodells design. Prøv deg på vår speedometer-quiz!

Speedometer-quiz

Start quizen

Publisert Oppdatert

Instrumentene på dashbordet er ikke bare en viktig informasjonssentral for føreren - de er også en viktig del av bilens interiørdesign.

Speedometeret er gjerne det mest iøynefallende instrumentet, og uten tvil det vi ser oftest på. Ofte opptrer det i par med turtelleren.

Det er viktig at disse er lettleste, noe de ofte er. Og ofte ikke er. Men det er også viktig at de har en distinkt design, med et gjenkjennelig design-gen for den aktuelle modellen. Det gjøres ikke bare med selve utformingen av for eksempel speedometer-formen og detaljene i det, men også ved fargevalget i bakbelysningen.

På den måten er det ofte mulig å se hvilket bilmerke og -modell et speedometer (og andre instrumenter) tilhører.

Det var enklere å kjenne igjen speedometere og andre dashbord-instrumenter i gamle dager, da vi hadde langt færre modeller å velge i. Men fortsatt vil nok mange som ikke besitter konkret kunnskap om speedometer-design ha en god fornemmelse av i hvilken bilmodell et speedometer hører hjemme.

Så prøv deg på denne quizen (alle bilder: Egil Nordlien, HM Foto). Den kan virke vanskelig, men følg magefølelsen der du er usikker!

Les også:

Parkerings-quiz

Quiz om bilhold - tar du vare på bilen din?

Speedometeret viser feil hastighet

Så fort kan du kjøre forbi fotoboksen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning