Krise i rally-VM:

Rally Norway i fare?

– Vi sliter i det hele tatt med å få til arrangementet i februar, sier Rally Norway-sjefen til avisa Glåmdalens nettutgave.

PUBLIKUMSFRIERI: Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud hilser på publikum under fjorårets Rally Norway.
PUBLIKUMSFRIERI: Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud hilser på publikum under fjorårets Rally Norway.
Publisert Oppdatert

Dette er saken

Det blåser storm rundt rally-VM etter at to av fabrikksteamene har trukket seg. Først forsvant Suzuki, så kunngjorde Subaru at de trekker seg ut. Dermed er framtiden usikker for Petter Solberg - og antall deltakere i WRC er halvert. Tilbake på startstreken står bare Ford og Citroën av fabrikksteamene.

Petter Solberg er det største trekkplasteret til Rally Norway, VM-runden som går av stabelen i februar. Nå kan han være ute av leken, og det vekker stor bekymring hos arrangøren.

Til Klikk Bil utdyper Even Wiger uttalelsen han har gitt til Glåmdalen:

- Vi har hatt en utfordrende høst på grunn av markedssituasjonen, og hendelsene de siste 24-timer, hvor både Suzuki og Subaru har trukket seg fra rally-VM, gjør at vi må få noen dager til å evaluere situasjonen.

Les også:

Petter Solberg: - Dette er ikke slutten

- Blir Rally Norway arrangert i februar?

-Ja, det blir det, svarer Wiger, før han legger til:

- Men vi vet jo ikke hva som skjer de neste 14 dagene. Nå kom det to bomber på 24-timer, hvem vet hva som blir det neste.

Da Rally Norway ble arrangert sist, fikk løpet skryt for den tekniske gjennomførelsen. Men arrangementet gikk med over 15 millioner i underskudd.

- Sponsorjakten har vært vanskelig, men har gått tilfredstillende likevel. Men nyheten om at Subaru er ute av VM, skaper selvsagt mye usikkerhet og spekulasjoner som vi må få lov til å evaluere.

Håper Petter stiller

Rally Norway håper i det lengste at Petter Solberg stiller til start i Hedmarksskogene i februar.

- Det finnes både biler og materiell til Petter Solberg. Han er selvfølgelig hjertelig velkommen til Rally Norway i hvilken som helst bil, og vi ser ikke bort fra at han stiller, sier rallysjef Even Wiger.

Les også:

Ekspert: - Subaru kommer neppe tilbake

Kommentar: Dekkoperasjon fra Subaru

Blogg: Dette skal Petter gjøre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning