Ford Focus RS

Dersom du liker barske familiebiler

Har du 710 000 kroner og liker barske biler ville vi seriøst vurdert denne.

Publisert Oppdatert

Ford Focus ST er blant våre absolutte favoritter når det er snakk om litt tøffere kompaktbiler, biler med plass til både familie og bagasje, men som byr på noe annet enn snusfornuft. Men dersom du vil opp et hakk fra biler som Focus ST, Golf GTI og Peugeot 308 GT, så har Ford et enda bryskere alternativ, Focus RS.

Ford akkurat sluppet prisen, og den vil koste 710 000 kroner. Da får du en kompaktbil som ved hjelp av en 350-hesters 2.3-liters EcoBoost-motor gjør 266 km/t og 0-100 km/t på 4,7 sekunder.

RS-modellen har også Fords Performance firehjulsdrift (AWD) med dynamisk kurvekontroll som hjelper deg å holde dampen oppe i svingene. Firehjulsdriftsystemet benytter to elektronisk kontrollerte clutcher til å styre fordelingen av dreiemomentet mellom for- og bakakselen og kan også kontrollere fordelingen av dreiemoment fra hjul til hjul på bakakselen.  Den sensorbaserte systemet skal være lynraskt, og får tilbakemeldinger 100 ganger pr. sekund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utskytningskontroll

RS har også Launch Control som konfigurerer bilens understell til å gi den hurtigst mulige akselerasjonen uansett kjøreforhold. For å sikre raskest mulig akselerasjon gjennom girene vises et lys i instrumentpanelet når det optimale turtallet (5.900 o/min) for et girskift nås.

Focus RS-sjåføren kan velge mellom fire forskjellige kjøremodus (Normal, Sport, Bane og Drift), som konfigurerer AWD-systemet, støtdemperne, den elektroniske stabilitetskontrollen (ESP), styringen, motorreaksjonen og eksoslyden. I tillegg har bilen et driftingsystem som kan kobles inn når det kjøres på bane for å oppnå kontrollert overstyring.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning