Pikes Peak:

Bli med i bilen til Loeb!

Ny er den ikke, inboard-videoen fra rekordløpet til Sebastien Loeb i Pikes Peak 2013, men så heftig er den at vi bare må dele den.

TO LEGENDER: Finske Ari Vatanens Peugeot 405 T16 fra 1989 og Loebs 208 T16 fra 2013 er begge Pikes Peak-legender. Den ene villere enn den andre.
TO LEGENDER: Finske Ari Vatanens Peugeot 405 T16 fra 1989 og Loebs 208 T16 fra 2013 er begge Pikes Peak-legender. Den ene villere enn den andre. Foto: Peugeot
Publisert Oppdatert

At Sebastien Loeb kan kjøre bil, vet de fleste. Vi snakker om tidenes mestvinnende WRC-fører, mannen med 9 strake sesongseire i verdens kanskje mest ekstreme motorsportgren.

Men Loeb kan mer enn å sladde rundt på avsperrede landeveier. At han kan et og annet om asfaltracing har han bevist til gagns i WTCC og i Le Mans, for ikke å snakke om da han virkelig knuste rekorden til Rhys Millen i det legendariske bakkeløpet Pikes Peak i 2013 og ble førstemann under ni minutter.

I videoen (under) sitter du på første rad og får virkelig et innblikk i Loebs ekstreme bilkontroll. Len deg tilbake og la Loeb ratte deg gjennom to mil, 156 svinger og nesten 3000 høydemeter i sin Peugeot 208 T16 til toppen av Pikes Peak. Det tar ikke mer enn 8 minutter, 13 sekunder og 878 tusendeler.

(Artikkelen fortsetter under videoene)

https://www.youtube.com/watch?v=Y20CLumT2Sg

Og her en video av løpet filmet fra helikopter. 

https://www.youtube.com/watch?v=X2iw5hydsFI

TUSEN METER NED: I 1989 var det grusvei helt til toppen og ingen form for autovern. Bildet er hentet fra kortfilmen Climb Dance med Ari Vatanen i hovedrollen nederst i artikkelen.
TUSEN METER NED: I 1989 var det grusvei helt til toppen og ingen form for autovern. Bildet er hentet fra kortfilmen Climb Dance med Ari Vatanen i hovedrollen nederst i artikkelen. Foto: Skjermdump youtube.com

Enda mer ekstremt på 80-tallet

I likhet med WRC var Pikes Peak enda mer ekstremt på 80-tallet. Effektstinne biler med underdimensjonerte bremser og hjuloppheng sladdet seg til topps på smale grusveier, helt uten autover, farlig nære stup med over tusen meter fritt fall.

Her er et klipp fra kortfilmen Climb Dance fra 1989 med finske Ari Vatanen hans Peugeot 405 Turbo-16 i hovedrollen - vi garanterer sug i magen tre minutter ut i klippet!

https://www.youtube.com/watch?v=TKgeCQGu_ug

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning