Opel Grandland x

Blir Opels første plug in-hybrid

Opel Grandland X er lansert i Norge til 328 900 kroner. I 2019 kommer en ladbar versjon med firehjulsdrift.

Publisert

Først i sommer ble Opel et PSA-merke, men tyskerne har samarbeidet med franskmennene en god stund. To «barn» av samarbeidet er den kompakte crossoveren Grandland X og den høye småbilen Crossland X. Grandland X er større enn dagens Mokka X og skal konkurrere mot biler som Nissan Qashqai. Med en lengde på 4,48 meter og en akselavstand på 2,68 meter, skal det være på god plass til opptil fem personer og bagasje.

Grandland X fås med enten 1,2-liters turbobensin med 130 hk eller en 120-hesters diesel med et slagvolum på 1,6 liter. Med sekstrinns manuelt gir koster den fra 328 900 kroner + 20 000 kroner for automatgir.

MINDRE X: Opel Crossland X.
MINDRE X: Opel Crossland X.

Begge motorene kan leveres med automatgir. Da kan du også få ekstra fremkommelighet med Grip Control, som sørger for å fordele kreftene mellom forhjulene, og tillate hjulspinn om det er nødvendig, samtidig som den styrer automatgirkassen.

Oppgitt bagasjeromsvolum: 514/1652 liter. Grandland X fås ikke med firehjulsdrift, men en plug in-hybrid er bekreftet. Den får drift på alle fire hjulene og vil etter alt å dømme bli lansert i 2019.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning