Nyhet: Ford Focus ST

Ny moro-Focus

Nye Ford Focus ST skal vises frem på Paris-messen. Her er bildene av den.

Publisert Oppdatert

Ford Focus ST har vært en av våre favoritter blant GTI-bilene. Nå har Ford lansert en ny Focus, og da skulle det bare mangle at det kom en sterkere versjon også.

På Genève-utstillingen tidligere i år lovet sjefen for global produktutvikling hos Ford, Derrick Kuzak, at verden snart skulle få se en helt ny høyeffektsversjon av den nye Focusen. Her er den altså.

Den nye bilen kvitter seg med den karakteristiske femsylindrede turbomotoren dagens generasjon bruker. I stedet får den en 2-liter som yter 250 hester. Dette er en av motorene i Fords nye EcoBoost-serie. Vi har allerede kjørt denne motoren med 240 hester i den oppdaterte Mondeo, og den virket både kvikk og fleksibel. I tillegg er den veldig mye gjerrigere enn den gamle 2,5-literen. Den var nemlig vanskelig å holde under literen på mila på alt annet enn veldig pen kjøring.

Ikke produksjonsklar

Ifølge Ford er dette en tidlig visningsmodell. Det betyr at en del detaljer kan endres på før bilen kommer på markedet tidlig i 2012. Vi håper blant annet at fronten får en ganske annen utforming enn den har på denne bilen.

Design er selvsagt en subjektiv sak, men her på huset er alle enige om at dette ikke er det mest vellykkede som har kommet fra Ford de siste årene. Fronten gir oss assosiasjoner til blant annet Mitsubishi Colt.

Fargen er justert i forhold til de tidligere modellene, og er ikke like skrikende som den var tidligere.

Ingen klar pris

Interiøret er også nytt, men det er fortsatt mulig å kjenne igjen en del elementer fra den forrige modellen. Blant annet har de, heldigvis, valgt å ta med målerne på toppen av dashbordet på denne modellen også.

Ettersom bilen fortsatt er langt unna produksjon, så vet man lite andre spesifikasjoner enn de som er nevnt. På spørsmålet om pris kan vi bare foreta kvalifisert gjetning, men i og med at motoren er såpass mye snillere enn den utgående, kan det hende denne blir billigere enn dagens versjon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning