NDrive

Stifinneren

For cirka 80 kroner har du den navigasjonen du trenger. I Norden.

NAVIGERER GODT: NDrive er god til sin aller viktigste oppgave - å navigere.
NAVIGERER GODT: NDrive er god til sin aller viktigste oppgave - å navigere.
Publisert Oppdatert

NDrive er pælmet ut av Appstore, men finnes fortsatt på Android Market. Du kan laste ned en gratis prøveversjon som varer i syv dager.

Og laster du ned et kart for Norden, koster det fortsatt bare 80 kroner. Det er billig!

Navi-appen har store lettleste symboler for de vanligste manøverne, og er lett og intuitiv å operere. Men skal du inn og gjøre noe i detaljer, for eksempel med innstillinger, står valgene så tett og knotete at du skal være stødig på fingeren for å treffe riktig.

Grafikken er lettfattelig, oversiktlig og grei å forholde seg til. Du får de nødvendige opplysningene opp på skjermen. Beregningene skjer kjapt og presist.

Skjermbildet jobber i samarbeid med norsk stemmeguiding, og det er ingenting å si på engasjementet. Tvert om - det hadde vært en fordel om NDrive var litt mindre heseblesende i forhold til å be oss om å holde venstre eller høyre.

Enkelte andre system har bedre grafisk visning av hvilket kjørefelt vi skal holde oss i, og dermed trenger vi ikke bli kontinuerlig fortalt om ting vi tar for gitt. Fortell når man skal kjøre av fra motorveien, men ikke fortell i ett kjør at vi skal holde oss på motorveien.

NDrive har også et språklig irritasjonsmoment. "Kjør gjennom rundkjøringen og ta av ved andre avkjørsel", er en noe forvirrende måte å fortelle om hvor man skal foreta seg i rundkjøringen.

Men ellers er det mye bra å si om NDrive. Den har et simuleringsmodus, der du kan betrakte en gjennomkjøring av ruten du har valgt mens du står stille.

Den har tunnelsimulering og fotoboksvarsling, og viser kontinuerlig hvilke POIs som ligger i nærheten.

Lenge ligger NDrive an til en firer. Den har som sagt sine irriterende småfeil, har en ikke spesielt spennende grafikk, men navigerer godt. Og det siste er tross alt det viktigste.

Gjennom Oslo takler den navigeringen bedre enn det meste vi har testet av navi-apper. Derfor, og på grunn av den lave prisen, klatrer den opp på en svak femmer.

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning