NavDroyd

Enkel og billig

For deg som vil ha en brukbar navi-app nesten gratis, kan NavDroyd være et alternativ.

BILLIG OG ENKEL: NavDroyd er testens enkleste navi-app, men også den billigste.
BILLIG OG ENKEL: NavDroyd er testens enkleste navi-app, men også den billigste.
Publisert Oppdatert

NavDroyd er levert av selskapet OneStep Ahead, og kartmessig baserer systemet seg på Open Street Map, som er et dugnadsprosjekt styrt av Wikipedia og Open Street Map (http://www.openstreetmap.org). Dermed har du kart fra hele verden tilgjengelig - gratis!

Ikke verst - og selve softwaren til appen koster bare 40 kroner.

Vi starter med å legge inn første del av vår faste testløype, fra Nydalen i Oslo mot Fornebu i Bærum, langs Ring 3. Og plundrer fælt.

NavDroyd oppleves lite intuitiv å bruke sammenlignet med det meste av hva vi har testet av navi-apper ellers, og tiden går mens temperaturen stiger i et ellers iskaldt vinter-Norge.

Du kan velge mellom instruksjoner på noen få språk, men ikke norsk. Stemmeguiding finnes ikke!

Grafikken er enkel - såpass enkel at du midt i Oslo by kan få et skjermvisuelt inntrykk av at du befinner deg i utkant-Norge et sted. Men NavDroyd har derimot GPS-fart, og tilbyr direkteguiding til telefonkontakter med oppgitt adresse.

Du kan videre velge mellom 2D og 3D og automisk/manuell dag-/nattvisning, men ellers er det temmelig begrenset med ekstratjenester på NavDroyd (men på hjemmesiden sin lover de at mer er på vei).

NavDroyd har en slags halvveis tunnelsimulering; den funker til å begynne med, men ganske fort er det slutt. Likevel gir den tidlig, i et eget felt, beskjed om å holde venstre felt ut av Granfosstunnelen for å treffe riktig.

Vi stusser også av at det stort sett er henvisninger til spisesteder og bussholdeplasser som dukker opp på kartet - det skyldes sikkert at NavDroyd også har en "Gå"-funksjon.

Mellom Fornebu og Oslo sentrum går det greit, men heller ikke mer. Grafikken er som sagt enkel, og gir ingen visuell ekstrahjelp. Gjennom Oslo kommer NavDroyd med et par dårlige navigasjonsforslag, men det har denne navi-appen som kjent ikke vært alene om.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning