Unikt prosjekt

Last ned norske veier på nett

Bergensbanen på TV ble en suksess. Når tilbyr Christopher Haakon Strutz nedlasting av norske veier.

Publisert Oppdatert

Christopher Haakon Strutz fra Oslo er åpenbart ikke helt A4. Og han er åpenbart en fyr som evner å følge opp en idé med handling. Derfor har han tilbrakt årets sommerferie, og en rekke vårhelger, bak rattet i sin Toyota RAV4. Filmende.

Strutz' idé går nemlig ut på å selge nedlastinger av veistrekninger, filmet med et HD-kamera og bearbeidet på et vis som gir cirka 10 ganger normal hastighet.

Dermed kan jo strekningen Oslo-Bergen unnagjøres på drøye halvtimen, noe som blir rene kortfilmen i forhold til filmen fra Bergensbanen, som NRK sendte i 2009, og som du fortsatt kan se på nett-TV.

Del

Strutz tilbyr nå, gjennom nettsiden Roadway Videos, 447 mil filmet vei - Lofoten, Valdresflya, Trollstigen og mange andre av de vakreste strekningene som finnes i Norge, inkludert hele E6 fra Oslo til Kirkenes.

Syv fantastiske bilferier

Du kan laste ned strekninger, og så anbefaler Strutz at du brenner dem inn på DVD og kjører dem på TV eller PC via en vanlig DVD-spiller (også blue ray) - for optimalt resultat.

- 1,2 millioner nordmenn var innom den syv timer lange sendingen fra Bergensbanen. Det gir vel håp?

- Jeg vet at denne sendingen var en suksess, og det gir definitivt forhåpninger, svarer Strutz.

- Men hvem blir kunden, tror du?

- En typisk kunde tror jeg blir en tysker eller en nederlender som skal på bilferie i Norge, og som ønsker å orientere seg om de fineste veiene, eller ha et minne fra kjøreturen. Men jeg tror også mange nordmenn vil bruke tjenesten til det samme.

Alpene neste

Strutz har ikke tenkt å gi seg med Norge. Nå planlegger han å filme mer, blant annet fra alpene og Canada. I dag abeider han i Kongsberg Gruppen, men håper å kunne få en profesjonell samarbeidspartner etter hvert, og leve av å selge ferdige DVD'er med filmede veistrekninger.

Christopher Haakon Strutz har kjørt 12 000 kilometer i sommer, og ut av det har det kommet 4470 kilometer filmet vei.
Christopher Haakon Strutz har kjørt 12 000 kilometer i sommer, og ut av det har det kommet 4470 kilometer filmet vei.

- Jeg tittet på en av demo-videoene du har lagt ut. Skulle ikke forundre meg om en og annen blir bilsyk av å se på dette?

- Det kan nok hende, innrømmer Christopher Haakon Strutz.

Les også:

Bilferie på lite bensin

Denne bussen er et hotell

Her er bensinen billigst i Europa

Her er Norges beste kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning