Land rover discovery svx

En Land Rover fra spesialavdelingen

Land Rover topper Discovery-utvalget.

Publisert

Discovery SVX er den ultimate Land Rover. SVX betyr at den kommer fra Land Rover Jaguars spesialavdeling, SVO, Special Vehicle Operations. Avdelingen er omtrent som AMG, en spesialisert avdeling med ingeniører, teknikere og designere dedikert til å forbedre ytelse og egenskaper. SVX er for øvrig den første Land Rover fra SVO.

Den kommer med en 5,0-liters kompressormatet V8-er som yter 525 hk og et dreiemoment på 625 Nm. Det er bare litt svakere enn Range Rover SVR.

SVX skal ha høyere bakkeklaring enn en vanlig Discovery. Bakkeklaringen er på minimum 22 centimeter og den skal takle en vadedybde på 85 centimeter. Angrepsvinkelen i terrenget, samt utgangsvinkel og overkjøringsvinkel skal også være forbedret. Understellet er modifisert med tanke på terrengkjøring, noe som innebærer luftfjæring og lengre fjæringsvei.

Terrengprogrammet Terrain Response 2 er spesialtilpasset, og SVX er første Discovery med hydraulisk Active Roll Control. Den kommer også med noen solide 275/55 R20 Goodyear Wrangler all-terrain dekk og smidde felger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning