Elbil:

Nå kan du lade elbilen hos Shell

Prioriterer utbygging av hurtigladenettverk i byer og tettbygde strøk.

BLIR ENKLERE: Shell og Fortum har nå gått sammen om utbygging av ladetilbud ved Shells stasjoner i Norge. Det vil gjøre elbileierens liv litt enklere.
BLIR ENKLERE: Shell og Fortum har nå gått sammen om utbygging av ladetilbud ved Shells stasjoner i Norge. Det vil gjøre elbileierens liv litt enklere. Foto: Fortum
Publisert Oppdatert

Fortum Charge & Drive og St1|Smart Fuel AS har inngått en avtale som innebærer utbygging av elbil-ladere ved norske Shell-stasjoner.

Åpningen av tre hurtigladere og to mellomraske ladere ved Shell Mortensrud markerer startskuddet for et bedre hurtigladetilbud for norske elbileiere, og da spesielt i byer og tettbygde strøk. Alle stasjonene som blir utbygd, vil tilby lading for alle typer elbiler og hurtiglading for biler med Chademo og CSS.

- Avtalen er landsdekkende, men vi vil prioritere byer og tettsteder, sier Jan Haugen Ihle i Fortum Charge Drive.

St1|Smart Fuel AS drifter Shell-stasjonene i Norge, og retail-direktør Anita Sørlundsengen sier at man ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien:

- Med et økende antall elbiler, tester vi nå ut om ladestasjoner bør være en del av energimiksen på Shell-stasjonene og vurderer mulighetene for videre utrulling, sier hun.

Intensjonen fra partene er en videre utbygging av ladetilbudet ved Shells stasjoner i Norge, men omfang, prioritering og hastigheten i utbyggingen vil bero på kunderespons, bruk og etterspørsel i markedet, sier Fortum.  Ladestasjonene vil inngå i Fortums nettverk med samme betalingsløsninger og garanti om fornybar strøm som i Fortums øvrige ladenettverk.

Les mer om elbil og lading ved å klikke her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning