Hard Rocx HR Electric E Volution 4

Velutstyrt sykkel med en komfort-utfordring.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Svært bra lys

+ En nøkkel til alt

+ God balanse

+ Bra teknisk design

+ Gode bremser og gir

- Litt rykk og napp der motoren kutter

- Kort avstand mellom styre og sete går utover komforten

God, norskutviklet elsykkel der det meste er på plass. Vi sliter litt med relasjonen mellom styre og sete, som utfordrer kjørekomfort og sittestilling, i tillegg til rykk og napp-problematikken som gjelder alle sykler med Shimano Steps-motor. 

Motoropplevelse/assistanse

Shimano Steps står litt tilbake for Bosch Performance Line. Den har åpenbart mindre dreiemoment. Tre forskjellige moment-innstillinger (pluss AV), sømløse endringer mellom dem. Det virker som om momentsensoren belønner syklistens innsats med mer motorassistanse i større grad enn Bosch' momentsensor gjør. Stopper å trekke like under 26 kmt, og når man ligger i denne hastigheten kan det rykke og nappe litt når motoren slår inn og slår seg av.

Teknisk design

Stort pluss med lyssystemet, som er veldig bra. Klassisk greit design. Batteriklump på ramma. Fint design, bra vektfordeling med batteri på ramma. På linje med Bosch. Litt trekk for at batteriet ikke er integrert batteri og at batteriinnfestingen slarker litt. 4.

Komfort og manøvrering

Lett å manøvrere. Man sitter oppreist og får god oversikt. Men også litt ubalansert og "fremtungt". Alle i testpanelet lander på at det er for kort avstand mellom sete og styre. Pluss for justerbart stem, men justering retter ikke opp dette. Sete oppleves ukomfortabelt på lange turer.

Brukervennlighet

Ikke like selvforklarende som Bosch, men helt ok. Godt utstyrt sykkel. Display og menyer er noe mindre intuitive, med ulik effekt av lange og korte trykk på knappene. Pluss for samme nøkkel til lås og batteri, minus for at batteri må ut ved lading. Alt av utstyr, inkl. . Pluss for at skikkelige "allværsskjermer" er standard.

Verdi for pengene

Ikke den beste kjøpet i denne, høye prisklassen.

Bremser og gir

Gode hydrauliske Shimano-bremser og velkjent Shimano-giring. Null problem så lenge gir er justert, presist og kontant.

Spesifikasjoner

Produsent Hard Rocx
Pris 29990
Vekt (kg) 21
Motor - plassering, type Shimano Steps, midtmontert.
Assistansenivåer Eco, Normal og High mode + walk assist
Dreiemoment og rekkevidde 50 Nm. 250 til 500 Watt. (36 Volts). 61-97 km avhengig av assistansenivå.
Batteri 36 Volts system med et 11,6 ah batteri (418wh)
Gir Deore 9-delt bakgir
Bremser Shimano BR-M355-hydrauliske skivebremser
Ramme (type og størrelser) og gaffel E 1-ramme. RST Vivair gaffel. Rammestørrelser: 16,5´´, 18,5´´, 20´´, 21,5´´
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Supernova lys spesielt tilpasset elsykler. Pletscher støtte, SKS CAB skjermer. Abus Lås, samme sylinder som batteriet.
Forhandlere Alle Hard Rocx-forhandlere. Sjekk hrelectric.no.

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning