Volvo XC90 Recharge

Neste Volvo XC90 blir helelektrisk

Neste generasjon Volvo XC90 skal bygges i USA og den blir helelektrisk. Navnet blir trolig Volvo XC90 Recharge.

Pluss ikon
<b>ELEKTRISK XC90:</b> I 2020 kommer den populære SUV-en, Volvo XC90, i en helelektrisk versjon. På bildet ser du Volvo XC90 T8, som vi testet i fjor høst.
ELEKTRISK XC90: I 2020 kommer den populære SUV-en, Volvo XC90, i en helelektrisk versjon. På bildet ser du Volvo XC90 T8, som vi testet i fjor høst. Foto: Terje Bjørnsen
Sist oppdatert

En helelektrisk versjon av Volvo XC90 kan bli en stor suksess i Norge. Til nå har Volvo nøyd seg med å delvis elektrifisere den store og populære SUV-en. Vi testet bestselgeren Volvo XC90 T8 i fjor høst.

LES OGSÅ: (+) Vi har testet LiveWire - den elektriske motorsykkelen til Harley-Davidson

Ny batterifabrikk

Ifølge Recharge.se, skal byggingen av en batterifabrikk i Ridgeville i South Carolina begynne i høst. To år senere, i 2022, skal produksjonen av den nye og elektriske Volvo XC90 ta til.

Grunnen til at batteriene skal produseres nær bilfabrikken, er for å spare penger ved at man slipper ekstra transportkostnader.

– Batteriene blir stort sett like store som hele bilens bunnplate. Det blir en hel del kraft, sier Dallas Bolen, som er sjef for Volvos produktlansering til den lokale avisen «The Post and Courier».

LES OGSÅ: Slik blir Tesla Cybertruck

Underleverandører

Volvo skal ikke selv produsere batteriene til Volvo XC90, men har tegnet avtaler med underleverandørene CATL og LG Chem.

Batteriene leveres som flere mindre moduler, som så settes sammen i Volvos egen fabrikk.

Volvo XC90 Recharge

Det finnes få offisielle opplysninger om neste generasjon Volvo XC90, men den skal komme i en helt elektrisk versjon. Den svenske nettavisen Recharge.se tror navnet blir Volvo XC90 Recharge.

Det forventes også at man får et mer avansert system for førerstøtte og at bilen til en viss grad vil ha selvkjørende egenskaper.

Ifølge Volvo-sjef, Håkan Samuelsson, kommer det ikke noen ny dieselversjon av Volvo XC90. Volvo satser i stedet på hybridløsninger.

I dag produseres Volvo S60 på fabrikken i Ridgeville. Fabrikken har i deg 800 ansatte. Når produksjonen av Volvo XC90 er i full gang, kommer fabrikken til å ha rundt 4.000 ansatte.

Foreløpig finnes det få detaljer om rekkevidde, batteri og ytelse på en eventuell elektrisk versjon av Volvo XC90.

LES OGSÅ: Huyndai Ioniq Electric - herlig elektrisk bil med lang rekkevidde

<b>EL-SUV:</b> I høst starter byggingen av en batterifabrikk nær Volvos fabrikk i USA der de i dag produseres Volvo S60. I løpet av et par år skal fabrikken bygges om til å produsere den nye og elektriske utgaven av Volvo XC90 - trolig med «etternavnet» Reharge.
EL-SUV: I høst starter byggingen av en batterifabrikk nær Volvos fabrikk i USA der de i dag produseres Volvo S60. I løpet av et par år skal fabrikken bygges om til å produsere den nye og elektriske utgaven av Volvo XC90 - trolig med «etternavnet» Reharge. Foto: Terje Bjørnsen

Denne saken ble første gang publisert 16/01 2020, og sist oppdatert 27/02 2020.

Les også