ELBILEN Fisker Ocean

Fisker er tilbake

Danske Henrik Fisker skal selge lekker el-SUV med en startpris rundt 372 000 kroner i Norge.

<b>NOVEMBER:</b> Fisker Inc skal begynne å produsere den elektriske SUV-en Ocean i november. 
NOVEMBER: Fisker Inc skal begynne å produsere den elektriske SUV-en Ocean i november.  Foto: Fisker Inc.
Publisert

Danske Henrik Fisker designet BMW Z8 og senere Aston Martin V8 Vantage og DB9 før han etablerte Fisker Automotive og lanserte den kjendisprofilerte og ekstravagante plug in-hybriden Fisker Karma i 2009. Det endte med konkurs.

Fisker stablet seg på beina igjen og i 2018 var han på banen igjen med elbilkonseptet EMotion og en hellig overbevisning om at elbiler med faststoff-batterier ville være på veiene i 2023. Fisker har muligens lagt vekk planene som faststoff-batterier, men ikke planene om en elbil som bærer hans navn.

Under Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar presenterte han den elektriske SUV-en Fisker Ocean SUV. Fisker skal etter planen begynne å levere Ocean i USA og utvalgte europeiske land, blant annet Norge, kort tid etter produksjonsstart i november 2022.

Foto: Fisker Inc.
Foto: Fisker Inc.

Den rimeligste versjonen med forhjulstrekk og en rekkevidde på 440 km skal koste rundt 372 000 kroner i Norge. Toppmodellen Ocean Extreme med to el-motorer og firehjulstrekk skal ha en rekkevidde på 630 km (WLTP-beregning). 

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2022.

Les også