Volvo Xc40

Volvos praktiske "leiebil"

Dersom du ikke vil eie, så kan du leie. Og da snakker vi ikke om en tradisjonell leasingavtale.

TIL NORGE I MARS: Dette er nye Volvo XC40 med 19-tommers felger og Amazon Blue-farge.
TIL NORGE I MARS: Dette er nye Volvo XC40 med 19-tommers felger og Amazon Blue-farge.
Publisert Oppdatert

Nye Volvo XC40 blir bilprodusentens første helelektriske bil. Når den kommer er uvisst, men senest i 2019. En plug in-hybrid som kan lades i stikkontakten kommer også. Plug in-versjonen T8 utgjør over 90 prosent av XC60-salget og mellom 50 og 60 prosent av salget av XC90.

Selv om man må vente på de hel- og delelektriske versjonene, så kan man bli eier - eller leier - av en XC40 allerede i mars. Da kommer de dyreste modellene; D4 med 190 hesters diesel og T5 med 247-hesters bensin. Startprisen er over en halv million for begge. Senere neste år kommer en 150-hesters diesel som kan fås i kombinasjon med sekstrinns manuelt gir og forhjulstrekk (pris fra 414 900 kroner). En T4 med 190-hesters bensin kommer også, med en fra-pris på 519 900 kroner med forhjulstrekk.

Det snakkes stadig oftere om nye former for bilhold og "new mobility". Det har Volvo tatt konsekvensen av. XC40 tilbys dermed som leiebil under en ordning som selskapet kaller Care by Volvo. For en månedspris på 6500 kroner kan du leie i stedet for å eie XC40. Dersom du synes det høres dyrt ut sammenlignet med en leasingavtale, så krever leieavtalen ingen innskudd. Årsavgiften er inkludert. Det samme er en rekke tjenester som service og vedlikehold, forsikring, dekkhotell og veihjelp.

20 prosent av de 500 som allerede har bestilt XC40 har inngått leieavtale ifølge administrerende direktør i Volvo Norge, Øystein Herland.

XC40 er også første Volvo som kan deles med familie og venner via en digital nøkkelordning. Delingen skjer via en app og krever ingen fysisk nøkkel.

XC40 kommer med en rekke smarte løsninger for oppbevaring, som gigantiske dørlommer, skuff under forsetene, egen plass med induksjonslading av mobiltelefon, en uttakbar avfallsbøtte i konsollen og smarte løsninger i bagasjerommet (se video).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning