VW Golf

Denne Golfen har over 500 hk

VW-konsernet viser muskler på entusiasttreff.

Publisert Oppdatert

Wörtherseetreffen er navnet på verdens største entusiasttreff for Volkswagen og Audi. Senere er også Skoda og Seat kommet med.

Det hele begynte som et biltreff for Volkswagen GTI-eiere, men har senere vokst til en arena hvor fabrikkenes (Volkswagen og Audi) tilstedeværelse stadig har blitt tydeligere. Det er blitt en tradisjon at VW-konsernet kommer med en eller flere spesialversjoner i forbindelse med biltreffet, som hvert år finnet sted ved innsjøen Wörthersee i Østerrike.

Flere drøye konsepter er blitt vist frem, blant annet VW Golf GTI W12 med 650 hk i 2007. Den hadde deler fra både Lamborghini Gallardo, Bentley Continental og Audi R8.

Også i år vises en meget spesiell Golf frem med konseptbetegnelsen Design Vision GTI. Panseret skjuler en 3,0-liters V6-er med doble turboer og massive 503 hk. Det er langt over dobbelt så mange som en vanlig Golf GTI. V6-TSI-motoren har et maksimalt dreiemoment på 560 Nm, den skal greie 0-100 km/t på 3,9 sekunder og toppfarten er på 300 km/t.

Den spesielle Golf-en har dobbeltclutchet DSG-kasse og firehjulstrekk. Keramiske bremser, 380 mm bremseskiver foran og 356 mm bak hører også med. Den er utstyrt med 235/35-hjul foran og 275/30 bak.

VISJON: Elementer fra Design Vision GTI kan bli brukt i Edition 40-versjonen av Golf som kommer neste år. FOTO: Produsent
VISJON: Elementer fra Design Vision GTI kan bli brukt i Edition 40-versjonen av Golf som kommer neste år. FOTO: Produsent

Det finnes bare ett eksemplar av Design Vision GTI-Golfen, men elementer fra bilen kan bli å finne i Edition 40-Golfen som er ventet neste år i forbindelse med modellenes 40-årsjubileum

Ekstremt anlegg

På Wörtherseetreffen viser VW også en unik kabriolet med navnet Golf GTI Cabrio Austria. Den er utstyrt med en 2,0-liter på 333 hk. Baksetene er kastet ut til fordel for et anlegg på 2250 watt og 11 høyttalere.

En heftig versjon av pickup-en VW Amarok er også til stede på Wörthersee. Amarok R-Style er utstyrt med en 3,0-liters TDI-V6-er på rundt 280 hk. Dreiemomentet er på er på 600 Nm, og den skal greie 0-100 km/t på under åtte sekunder.

Forsmak på RS-modell

WÖRTHERSEE: VW Golf GTI Cabrio Austria. Baksetene er kastet ut og erstattet av et anlegg på 2250 watt. FOTO: Produsent
WÖRTHERSEE: VW Golf GTI Cabrio Austria. Baksetene er kastet ut og erstattet av et anlegg på 2250 watt. FOTO: Produsent

Audi er representert på Wörthersee med blant annet Audi TT ultra quattro concept. Med lettvektsteknologi, samt bruk av karbon, karbonforsterket plast og magnesium er konseptbilen 300 kilo lettere enn dagens tilsvarende Audi TT. Det baner vei for nye løsninger i kommende produksjonsmodeller. Bilen veier 1111 kg, og har en toliters bensinmotor som yter 310 hk og et dreiemoment på 400 Nm. Det innebærer at forholdet mellom krefter og vekt er 3,6 kg per hk.

Skode er også til stede med flere modeller, blant annet konseptet Skoda Rapid Sport, som antakelig er en forsmak på en ny RS-modell. Bilen har 19-tommers aluminiumsfelger og ser passe RS-klar ut.

Les også:

Slik fikser du deg varebil på grønne skilter etter 29. april

RAPID: Konseptet Skoda Rapid Sport vist frem på Wörthersee-treffet. FOTO: Produsent
RAPID: Konseptet Skoda Rapid Sport vist frem på Wörthersee-treffet. FOTO: Produsent

Dette er Norges billigste firehjulstrekker

Så bra er fem år gamle bestselgere

2013 - de beste sommerdekkene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning