Hvordan sjekke mønsterdybde på dekk

Slik sjekker du mønsterdybden på dekket

Vi viser deg hvordan du kan sjekke om dine dekk er gode nok for veien.

Publisert Oppdatert

Hjulene på bilen er den eneste kontakten du har til veien når du kjører, og derfor er det viktig at de er i god stand. Om vinteren må dekkene ha minimum 3 millimeter mønsterdybde, mens om sommeren er minstekravet 1,6 millimeter.

Sjekk selv

- Vi anbefaler at alle bruker sommerdekk og vinterdekk. Såkalte «helårsdekk» vil aldri være like bra, sier Marius Brændshøi, mekaniker og daglig leder for Sentrum Bilverksted AS.

Brændshøi viser deg hvordan du selv kan sjekke at dekkene er gode nok – enkelt og greit i din egen garasje. Alt du trenger er en mønsterdybdemåler, alternativt en tommestokk. (Se video)

Dårligere veigrep

Hensikten med mønsterdybden i dekkene er å drenere bort vann. Når mønsteret slites ned blir den evnen borte. Det kan føre til ulykker. Seniorrådgiver Morten Johansen i Trygg Trafikk anbefaler alle å sjekke om dekkene er gode nok for veien i høstværet.

- Når mønsterdybden i dekket slites ned får du et dårligere veigrep. Du får en lenger bremselengde og det blir glattere å svinge. Å ha dekk som ikke er gode nok kan føre til at du havner i en trafikkulykke, sier Johansen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning