Solberg Extreme Show

Dæven som han kjører!

"Du er en GAL mann!" skriker jeg i intercomen. I en helsikes firehjulssladd, faretruende nære veggen langs tribunen, hører jeg Petter le i andre enden.

KLINER TIL: Petter Solberg legger sjelden noe i mellom. Her i full firehjulssladd.
KLINER TIL: Petter Solberg legger sjelden noe i mellom. Her i full firehjulssladd. Foto: FOTO: Benjamin Ward/ Dagbladet
Publisert Oppdatert

Det skulle jeg aldri sagt.

Spydebergs store sønn kliner pedalen i gulvet, napper i brekket, pumper på bremsen og setter bilen perfekt opp før neste sving, før han igjen går på gassen og fòrer de 450 hestene under panseret med høyoktan.

Resultatet er nok en ellevill sladd. Akkurat like kontrollert som den forrige. Dæven som han kjører!

Lover show

I Telenor Arena er det fullt kjør. Det er ikke småtteri som skal være på plass før dørene til Solberg Extreme Motorshow åpner dørene. Det er tredje året på rad at Solberg-brødrene lager show i Telenor Arena, og de lover at morgendagens show vil overgå de foregående med god margin.

- Vi har bygget et mye større hopp enn i fjor, der både motorsykler og snøscootere skal hoppe. Dessuten har vi fått til en råere bane, forteller Petter med et stort glis om munnen.

Han får så vidt satt punktum før storebror Henning ihuga bryter inn. - Også har vi fått med en haug spik spenna gærne sjåfører. De kommer både fra inn- og utland, og de har tatt med seg den grommeste redskapen de har, forteller han, tydelig stolt.

- Jeg lover deg at dette blir helt rått! Det er billetter igjen og vi kommer til å selge billetter i døra, fortsetter han med stor iver.

- Vi må ikke glemme fyrverkeriet, roper Petter, og veiver med hendene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

GLADE KARER: Man må bare smile av disse gutta. Iveren og gleden de sprer om seg med er smitter. Og de vet hvordan de lager show!
GLADE KARER: Man må bare smile av disse gutta. Iveren og gleden de sprer om seg med er smitter. Og de vet hvordan de lager show! Foto: FOTO: Benjamin Ward/ Dagbladet

En skikkelig smultring

Etter noen runder på banen knekker Petter bilen inn i depotet. SLukøret må jeg innse at heisaturen er over.

Men, så feil kan man ta. Petter kjører forbi gjengen av skuelystne baneriggere mot en åpen plass. Jeg aner ugler i mosen.

Den medfødt tunge høyrefoten går igjen i gulvet. Petter avslutter seansen med en real donut så blårøyken står. Vi spinner rundt en søppelkasse, kun med noen få centimeter klaring i fronten. Snakker om bilkontroll!

Fire-fem runder senere er bilen så tettpakket med røyk at vi må gi oss. I grevens tid for min del, da den nylig konsumerte lunsjen er på full fart i feil retning. Og spyposer, det finner du ikke på "kontoret" til Petter Solberg!

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning