Copilot Live Nordics:

Mye bra, men for dårlig navigering

Copilot har flott grafikk og er enkel i bruk. Dessverre navigerer appen for dårlig.

Copilot har fargesterk og artig grafikk.
Copilot har fargesterk og artig grafikk.
Publisert Oppdatert

Copilot Live Nordics byr på et skjermbilde med fargesterke animasjonsaktige symboler. Når vi stopper, popper det opp små skilt på skjermen. De viser hva som ligger rundt av bensinstasjoner, restauranter, legekontor, butikker etc. Trykk på et skilt, og du får vite hva det er som ligger der, samt adressen. Fikst!

Stemmen "Ingrid" har for øvrig en merkelig måte å varsle på. "Litt framme", sier hun hele tiden. "Litt framme, rundkjøring".

Skjermen har ellers relativt sparsommelig med kjøreinformasjon underveis. Men det er enkelt å legge inn destinasjon, og systemet beregner raskt ruten.

Veivalgene er til å begynne med korrekte, og varslene kommer i god tid. Men det tar ikke lang tid før vi blir bedt om å svinge av en vei som ikke eksisterer der vi befinner oss.

Copilot skal ha tunellsimulering, men dette fungerer ikke. Dermed må vi følge skiltene mot Fornebu mot slutten av Granfosstunellen, uten hjelp av navigatoren.

Vi legger inn Olav Vs gate, og opp kommer en advarsel. "Trafikkorksone med adgangsbegrensinger". Aner ikke hva appen tenker på, for det finnes intet sånn på veien. Kan det være arbeidet med Oslotunellen hun tenker på?

Inn på E18 er det fire filer som går hver sin vei, og vi savner hjelp av grafikk eller stemme til å holde oss i riktig fil. Inne i byen sliter Copilot med å henge med i svingene, og varslene om kryss og avkjørsler i rundkjøringer kommer flere ganger for sent.

Copilot finnes også på Android, og under en tidligere test med HTC-telefon gjorde navi-appen det langt bedre enn denne gangen.

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning